BARCELONA TIPS

Jeg var så heldig og få kaste meg med på en jentetur til Barcelona i siste liten. Innerst inne følte jeg det var litt for tidlig å reise fra Orion, men på den andre siden så er faktisk mammapermen min slutt. Jeg følte veldig på det. Visste ikke helt om han var klar. Visste ikke helt om jeg var klar. Jeg savnet begge barna i det øyeblikket jeg forlot Gardermoen, nøt en flyreise uten barn, og savnet de begge akutt da vi landet.

Etter å ha fått meldinger og snaps hjemmefra (av at jeg overhode ikke var savnet) bestemte jeg meg for at dette må jeg nyte til det fulle. Min første jentetur på lenge. Ikke det at jeg noen gang hadde vært i tvil, men begge barna var i de beste hender.

Vi har vært 13 jenter på storbyferie, og jeg går ut i fra at de fleste nå tenker -det må jo bli fullstendig kaos. Vi innså alle at med så mange på tur så er det naturlig å dele oss. Vi bestemte oss for at vi skulle booke et fast sted hver dag der vi alle skulle møtes. Enten til lunch, frokost eller middag. Det morsomste av alt er at vi nesten hver dag holdt sammen, alle sammen, og alle synes det var like magisk å være på en etterlengtet husmorsferie. Jeg har fått veldig mange spørsmål om hva de forskjellige stedene vi besøkte heter, så om dere vil oppleve Barcelona gjennom oss -her får dere reiseruten vår.

Vi bodde på hotell Catalonia Magdalenas. Et lite boutique hotell, som etter min mening lå perfekt plassert. Der hadde vi en nydelig takterasse med solsenger, gratis tapas mellom 14.00 og 23.00, oppvarmet basseng og ellers veldig fine moderne rom til en bra pris.

På torsdag spiste vi middag på Ultramarinos. En spansk tapas og coctail bar. Vi fikk deilig tapas til forrett og burger eller fisk til hovedrett, og avsluttet det hele med creme brulèe (favorittdesserten min). Hele menyen inkludert en halv flaske vin per person kostet 30 euro. Ingenting å si på det. Kjempegod mat, liveband som lagde god stemning, og ellers et veldig veldig hyggelig sted.

Fredag dro vi først på Puro Beachclub. Noen ønsket å sykle, for å se byen, mens jeg ble med de som var mest opptatt av sol. Tenkte først jeg skulle sole og lese bok, men skjønte fort at her er det absolutt ikke det man gjør. En veldig fresh beachclub, men mest å anbefale for de uten barn. DJ sørget for topp stemning, og at jeg ikke fikk lest boken min. Er du på jentetur eller partur er dette stedet absolutt å anbefale, men beachcluben ligger på taket av Hilton hotell, så prisene er deretter.

Fredag kveld dro vi på en asiatisk restaurant som heter Ikibana. Det er den beste sushien jeg har smakt i hele mitt liv. Og jeg har spist mye sushi oppigjennom. En himmelsk laksetartar, spicy friterte edamame, lobster maki og tunatataki. Jeg blir sulten bare jeg tenker på det. For ikke å snakke om mango mojito med ingefær og chilli som de serverte. Nam!

Deretter tok vi turen videre ut til Paradiso/Pastrami bar. Denne baren er blitt kåret av the times til «the best secret bar». Ikke uten grunn. Fra gateplan ser det ut som en alminnelig bitteliten pizza takeaway. Bak pizzakjøkkenet gjemmer det seg en liten dør man går gjennom. De er kjent for sine fantastiske drinker, og da snakker vi sjørøverkiste med drinken servert i rykende skjell.

Lørdagen var satt av til shopping, men vi endte isteden opp med å gå en lang tur, før vi la oss ned på en lokal strandklubb. Sol, bading i havet, sangria og volleyball med de lokale. Topp stemning!

Lørdagskveld dro vi på restaurant TOTO. Nok en fantastisk matopplevelse. Jeg får enda vann i munnen når jeg tenker på fritert akkar toppet med mynte og limeaioli, carpaccio med trøffel og crispy endive, tartar med små friterte capers, lunken rødbetsalat med myk chevre og sprø valnøtter. Vi bestilte litt for mye av alt og rullet hjem i seng.

Barcelona var fantastisk! Byen jeg tidligere har besøkt tre ganger, og som jeg ikke har fått et spesielt forhold til, har jeg nå sett med nye øyne. Det er ikke siste gang jeg drar dit, og selv om det kanskje høres mest ut som vi spiste oss gjennom Barcelona, så opplevde vi også masse. Null shopping, lite sightseeing, men jeg elsket gjengen jeg reiste med og håper det ikke er siste gang vi drar på tur sammen.