BLOMSTER OG BUKSEDRESS

Blomster og buksedress i dag. Frankofil som jeg er, så elsker jeg franske markeder, nystekte baguetter, modne oster, enkle råvarer med mye smak, og ikke minst avskårne blomster.

Jeg er avhengig av friske blomster hjemme, og her i Frankrike er det magisk å tusle rundt på markeder, og kjøpe nydelige blomster. Jeg vet hvilken boder jeg skal besøke, så et ellers så ganske kaotisk marked gjør jeg helst til en kort affære. Jeg vet akkurat hva jeg skal ha etter å ha vært her nede i nesten 18 år (gud jeg begynner å bli gammel!).

På lørdagsmarkedet i St Tropez går jeg først til den søte damen som selger markjordbær (her gjelder det å være tidlig ute for de forsvinner fort). Rasker med meg noen ferske artiskokker, som skal bli kveldens middag. Deretter tar jeg turen til mannen som har de beste tapenadende, og kjøper svart oliventapenade tilsmakt trøffel og artiskokktapenade med parmesan. En snartur innom mannen som selger frankrikes dyreste halve baguette -dog den beste beste du har smakt, med bittelitt olivenolje og tynne tynne skiver med trøffel. Det blir dagens frokost!

Jeg må en snartur forbi damen som selger vintage Levis og armyjakker og bukser. Her kan man gjøre et scoop både på 501, og superkule vintage jakker. Boden med vintage Chanel og YSL må jeg alltid titte innom, men kun for å friste øyet.

Stranden kaller, og jeg gleder meg til kveldens middag.