Oatmeal bake, heck yes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I helgen har jeg ikke gjort annet enn å roe sjela helt ned og spist masse deilig mat. Blant annet denne herlige bakte havregryns «kaken». Den falt i smak ikke bare hos meg men også hos min kjære venninne. Super som en litt søtere lunsj, eller dessert.

Du trenger:

  • 2 egg
  • 2 kopper med bær, jeg brukte jordbær
  • 6 ml havregryn
  • 1 teskje kanel
  • 2 teskjeer brunt sukker
  • 1 halv teskje salt
  • 4 spiseskjer kokosolje
  • 5 ml valgfri melk.
  • Litt vaniljeekstrakt om du ønsker

Først visper du sammen alt det tørre, og strør halve blandingen nederst i en form som du dekker med bakepapir, deretter strør du halve mengden med bær over, og heller så resten av den tørre blandingen over.

Deretter visper du sammen alt det våte, og heller den våte blandingen over havregryn og bær – så er det lurt å shake formen litt så det våte trekker ned i det tørre. La det stå i 5 min. Så topper du det hele med de bærene du ønsker.

Det var første gang jeg lagde denne type blanding – men neste gang tror jeg også at jeg vil mose banan og blande det inn for litt mer sødme!

Enjoy!