London (Christmas) guide

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with s3 preset

 

Hei fine lesere <3 

Ettersom jeg bor i London, tenkte jeg å dele noen tips med dere om juleaktiviterer her i byen i tilfelle snuten vender hit nå i desemeber. Julestemningen i London starter allerede 1. november, i det sekundet Halloween er over. Da er det julekrans på alle dører, julepynt i gatene og juletrærne glitrer på kjøpesentrene, mens restaurantene spiller julemusikk høyt i bakgrunnen. London er nok min favoritt by nå i førjulstiden, i tillegg til at NYC står høyt oppe på listen. 

 

Det er alltid veldig fint å kunne gjøre unna litt juleshopping når man er på storbyferie, og skal du til London er dette mine beste anbefalinger for julegavehandel:

 – Bond Street: Fantastisk julebelysning mellom de britiske bygningene. Her er det stort sett dyre luksusmerker, men det er virkelig en opplevelse å se de forskjellige dekorasjonene fra de ulike etablerte luksusmerkene. 

 

 

–  Regent Street: Mange forholdsvis rimelige kjedebutikker som Mango, Zara, H&M og Cos. Her finner man eksklusive plagg som kan bli perfekte myke gaver under treet til en rimelig pris. 

–  Soho: Mindre nisjemerker med utrolig fine små smykker, alternative plagg og kule bokhandlere. 

– Harrods: Det ærverdige magasinet har helt fantastisk julepynt, og man drømme seg bort i luksusmerkene og kanskje håpe på at en liten ting ender under treet. I år har Dolce & Gabbana hele vindusutstillingen – veldig sofistikert.

 

 

– Sloane Square: Her finner du en miks av high-street-merker blandet med luksusmerker og mange små og koselig restauranter som Colbert, Granger & Co, Cafe April og La Bodega Negra som servere herlig lunsj og magisk kaffe. ZARA, COS, Jospeh osv er også lokalisert ved Sloane Sqaure. Kings Road, som ligger like ved, har også “amazing” shopping-muligheter. 

– Notting Hill: Når man trasker rundt i dette utrolig koselige nabolaget, kan man raske med seg små skatter fra alle kriker og kroker. I Portobello Market finner man små søte butikker og boder som selger utrolig mye fint og kan oppfylle manges juleønsker. I Westbourne Grove, som ligger like ved Portobello Market, finner du merker av god kvalitet som Helmunt Lang, Joseph og Aseop. Dette er også et perfekt sted for en casual og god lunsj. 

 

 

 Juleaktiviteter som gir skikkelig julestemning:

– Gå på skøyter på Somerset House og Natural History Museum

– Winter Wonderland i Hyde Park

– Julemarked i Southbank Centre

 

 

Anbefalte restauranter med koselig julestemning: 

 

 Italiensk: 

– Sale e Pepe (Knightbrigde)

– Cecconi´s (Mayfair)

– Olivieto (Belgravia)

– C London (Mayfair)

– Osteria Basilico (Notting Hill)

 

Asiatisk:

– Roka (Soho)

– Chotto Matte (Soho)

– Oka (Chelsea)

– E&O (Chelsea)

– Sumosan Twiga (Knightbrigde)

 

 

Alternative resturanter(Vegetar og Vegan-vennlig):

 

– Farmacy (Notting Hill)

-Dalloway Terrace ( Soho)

– Granger & Co (Chelsea)

– The Good Life Eathery (Belgravia)

– Ahi Póke (Soho)

– Roots Juicery (Soho)

– Farm Girl (Notting Hill)

– Jusu Brothers (Notting Hill)

 

Afternoon tea synes jeg gir er magisk julestemning i London. Det er som regel de mest luksuriøse hotellene, med VELDIG stive priser, som tilbyr afternoon tea men en juletvist. Mine absolutte favoritter er:

 

– Clarigde´s Hotel 

– Ritz Hotel 

– Sketch (restaurant)

– Browns Hotel

– The Berkley Hotel

 

Jeg håper denne lille juleguiden for London falt i smak<3 xx Rikke

(Bilder: Mine egne bilder & Pinterest)