Chocolate bliss

Hey alle sammen !

Jeg elsker å trene og er opptatt av å holde kroppen så sunn, sterk og frisk som overhode mulig. Med mye reising, overtid og jetlag er det ekstra lett å bli syk. Da hjelper det med en sunn og sterk kropp.
For min del merker jeg stor forskjell på humør og energinivå, avhengig av hva jeg spiser.

I ungdomsårene spiste jeg mye pizza, kebab og Mc Donalds. På den tiden slet jeg også med mye hodepine, slapphet og sykdom. Etter at jeg begynte å jobbe som modell, ble jeg mer bevisst på hva jeg puttet i munnen og har etter hvert opparbeidet meg mye kunnskap om kosthold og trening. Planlegging av måltider er viktig for å sikre et sunt matinntak gjennom en hel dag og jeg har gjennom de siste årene  fått en god samling favorittoppskrifter jeg gjerne deler her.

En av dem er denne sjokolade smoothien. Den har vært min desiderte favoritt den siste tiden i NY. Inspirasjonen til denne smoothien kommer fra Sør Afrika, Cape Town, der jeg bodde og jobbet for noen år siden.
Smoothien er perfekt som en liten frokost før trening, som et mellom måltid, eller som restitusjonsmat etter trening. Jeg lager den ofte dagen før,  sånn at jeg kan drikke den på vei til jobb eller trening.

Chocolate bliss

4 dl mandel melk, eller annen melk
1/2 banan, gjerne frossen.
1 kaffe shot, kan sløyfes
1,5 scoop vanilje protein pulver, eller –sjokolade protein. Jeg bruker Bodylab sin 100% whey – vanilla milkshake
1 ss 100% kakao pulver
litt isbiter
kanel

Kjør alt sammen i en blender.
Topp smoothien med et par ss ristede solsikke kjerner for å få litt crunch.

Tips: jeg fryser ned umodene bananer, umodne bananer har mindre stivelse og tar lenger tid for kroppen å forbrenne.

Håper det smaker.
Xx – Eline

Hey everyone!

I love to exercise and keep the body as healthy and strong as possible. With lots of traveling, overtime and jet lag its easy to get sick. Then it helps with a healthy and strong body. For my part, I notice a big difference on my mood and energy, depending on what I eat.

During the high school and collage I ate a lot of pizza, kebab and Mc Donalds. At that time, I also suffered from headaches, sleepiness and illness. After I started working as a model, I became more aware of what I put into my body and eventually gained me a lot of knowledge about diet and exercise. Planning meals is important to ensure healthy food intake throughout a day and over the last few years I have received a good collection of favorite recipes I like to share here.

One of them is this chocolate smoothie. It has been my favorite lately in NY. The inspiration for this smoothien comes from South Africa, Cape Town, where I lived and worked a few years ago. This smoothie is perfect as a small breakfast before exercise, like an intermediate meal, or as a restitution food after exercise. I often make it the day before, so I can drink it on my way to work or training.

Chocolate bliss

3 cups almond milk, or other milk
1/2 banana, preferably frozen.
1 coffee shot, can be looped
1.5 scoop vanilla protein powder, or – chocolate protein. I use Bodylab’s 100% whey – vanilla milkshake
1 tbs 100% cocoa powder
some ice cubes
cinnamon

Run everything in a blender. Top the smoothie with some rosted sunflower seeds to get some crunch.
Tip: I freeze green bananas, green bananas have slow carbs and takes longer for the body to burn then yellow ones. Enjoy the food. Xx – Eline