Guerlain, 68 Champs-Elysées

Det å lukte på gode parfymer setter meg i så godt humør. Og det å holde en flott flakong i hånden og beundre materialer og design, forsterker opplevelsen. Sanseligheten lenge leve.

På nylig reise til Paris, var jeg på en av mine favorittadresser: Nr 68 på hovedgaten Champs-Elysées. Der ligger en historisk bygning, og Guerlains berømte parfymeri. Det å ankomme der er som å entre en liten drømmeverden av fascinerende farger, spennende skjønnhet og deilige dufter. Her kan man være kvinne med stor K, og nyte alt det vakre. Guerlain ble grunnlagt i 1828 og er kjent for å lage nydelige etuier for kosmetikk og kremer, med innhold av pleiende ingredienser fra naturen som orkideer og honning.

Andre etasje i nr 68 er mitt sted, her er gullrommet med alle parfymene. Klassikeren Shalimar, historiske Eau de Cologne Impériale, den moderne La Petite Robe Noir og hele serien med de forfriskende Aqua Allegoria duftene som kan påføres lagvis.

Denne dagen skal jeg unne meg en duftkonsultasjon. Smilende Ophélie møter meg og vi setter oss i en flott salong hvor hun skal guide meg gjennom de ulike duftfamiliene.

–Hvilke ingredienser tiltrekker du vanligvis av? Spør hun meg. –Blomster! Gjerne de hvite med intens duft som sjasmin, tuberose, ylang ylang og tiaré. De er så kvinnelige og nesten hypnotiske, hører jeg meg selv si. Jeg liker egentlig mange forskjellige kategorier men akkurat i dag gjelder de florale notene!

–Ja, og de intense blomstertonene gir opplevelsen av trygghet i å være deg selv, forklarer Ophélie.

Vi ser sammen på hennes presentasjon av ulike ingrediensgrupper som blomster, sitrus, vegetale og mer orientalske elementer som vanilje, patsjuli, musk og amber.

–Hvilke ingredienser vil du kombinere med de hvite blomstene spør hun meg?

–Gjerne de orientalske, svarer jeg.

Ophélie sprayer ulike duftgrupper på svarte vifter og vibrerer dem under nesen min. For en effektfull måte å lære luktene på. Hun lager ulike kombinasjoner med mine foretrukne duftingredienser og lar meg oppleve dem i tur og orden. Så henter hun noen av Guerlains dufter og jeg får lukte på dem uten å vite hvilke de er.

Denne dagen på Champs Elysées blir det Mon Guerlain og Terracotta Le Parfum som blir mine favoritter. Jeg kjenner til begge men jeg hadde ikke gjettet meg til at det var dem. Så spennende det er å bli kjent med sine duftpreferanser på en fornyet måte under Ophélies konsultasjon. Hennes kunnskap om de ulike ingrediensers egenskaper og hvordan de påvirker din stemning, var utrolig lærerikt. Kan anbefales neste gang du er på reise til Paris.

Pudret note av lavendel inspirerte meg, og Mon Guerlain har nettopp “Carla Lavender” fra Provence, som kontrast til vanilje fra Tahiti, sambac sjasmin og sandeltre.

   Guerlain er pioneren bak Terracotta pudderet, og feirer 30 års jubileum i år for denne serien. Duften Terracotta Le Parfum er som en reise til ditt favorittferiested med solvarme ingredienser som tiaré blomster fra stillehavet og eksotiske ylang ylang, samt vanilje.