Woolland

Denne ukens gründerintervju er med gründerne bak det norske klesmerket Woolland, Annette Steen Lien, Siri Sørflaten og Hedda Rivelsrud. Woolland produserer blant annet ullklær til voksne og barn, og har nok hjulpet mange småbarnsforeldre som nå slipper å krangle med barna om å ta på seg ulltøy som klør.

Fortell om idéen bak Woolland!

Idéen startet med at vi lurte på hvorfor ullundertøy måtte være så kjedelig. Barna hadde fine klær å gå med i sommerhalvåret, men når høsten kom hadde alle på seg ullundertøy. Vi ønsket å forsyne landet med fine, funksjonelle og solide ullplagg og hverdagsbruk og sport- og til gunstige priser. Vi etablerte Woolland i 2011, med Annette som daglig leder, Siri som designsjef og Hedda som markedssjef.

Hvordan gikk dere frem?

Vår første utfordring var å finne en ullkvalitet som tålte at man tilføyde klærne dekorative detaljer, noe materialet i tradisjonelt ullundertøy rett og slett var for slapt til. Deretter fulgte mange dager og netter med beinhard jobbing.

Hvordan kom dere på navnet?

Vi synes navnet Woolland passer perfekt, ettersom Norge er et ull-land. Vi bor i et land der vi er i mye aktivitet utendørs, med temperaturer som gjør at vi trenger ull året rundt for å holde oss varme.

Hvordan holder dere prisene nede?

Visjonen vår er å lage klær av høy kvalitet til en fornuftig pris, og det ble raskt klart at vi ikke kunne selge plaggene våre gjennom vanlige butikker. Da måtte vi enten ha redusert kvaliteten eller akseptert at utsalgsprisen ble veldig høy. Derfor måtte vi tenke kreativt og løsningen ble å kun selge klærne gjennom egen salgskanal – i vår egen nettbutikk.

Fortell om da dere så klærne ferdig produsert første gang!

Da den første kolleksjonen kom var vi kjempespente, og vi var så stolte da vi så resultatet. Vi kledde blant annet opp våre egne barn i Woolland fra topp til tå og tok dem med på God Morgen Norge. Nettsiden brøt sammen etter programmet og folk fra hele landet ringte for å takke oss. Det ga oss en kjempeboost og bekreftet at WoolLand var noe folk ville ha.

Hvordan startet den fysiske butikkdriften?

Folk liker gjerne å ta, kjenne og prøve, og forsikre seg om at ulla ikke stikker. Vi flyttet først inn i en gammel villa på Lilleaker. Fra villaen hadde vi utsikt til en låve som huset en interiørbutikk, og den dagdrømte vi om å flytte Woolland inn i. Den sto i stil med konseptet vårt, og hadde en superkoselig kafé vis-à-vis. Og en dag kom plutselig eieren av butikken opp til oss og spurte om vi ville flytte inn sammen med dem. Vi var ikke vanskelige å be, og etter en stund tok vi over hele lokalet.

Hva slags ull bruker dere i klærne deres?

Vi bruker merinoull fra mulesing-frie gårder. Vi går aldri på kompromiss med kvalitet, så når du handler hos oss skal du vite at du får ull av ypperste klasse. Det betyr at selv dem som sliter med for eksempel atopisk eksem ofte kan bruke plaggene våre uten at det klør. Ullen vår ble kåret til «Best i Test» av magasinet Foreldre og Barn i 2016. Vi er ekstra nøye når det kommer til snitt og design. Klærne skal være så fine i seg selv at både barn og voksne har lyst til å ha dem på seg – enten det er i barnehagen, på kontoret eller på after ski på fjellet

Hvor langt ønsker dere å nå?

Vi ønsker å bli Norges mest attraktive ullmerke med det lille ekstra- til fornuftige priser. Utover nettbutikken, som sender varer til hele landet, er fokuset vårt i første omgang på Oslo-regionen. I tillegg til konseptbutikkene vår på Lilleaker, Sandvika Storsenter og Strømmen Storsenter. Utover det har vi fra tid til annen pop-up-butikker i diverse byer fra nord til sør.

Hva er det beste med å være gründer?

Noe av det mest fantastiske med å være gründer er at en beslutning kan settes i gang umiddelbart. Du er din egen sjef og jobber med det du brenner for!

Hva er deres beste tips til andre gründere?

Våg å tenke stort, ha troen på konseptet og bruk nettverket ditt! Et mål vi hadde da vi startet var å bli Gaseller, og i 2016 og 2017 oppfylte vi kravene for å komme på Gasellelisten. Det føles bra. I år fyller WoolLand seks år. Og selv om vi er utrolig stolte av alt vi har fått til har vi alltid et nytt og større mål!