Enkel sunn julegløgg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den beste julegløggen kan du lage selv. Hjemmelaget gløgg er enkelt å lage, og den smaker så mye bedre enn den ferdige man får kjøpt. Kvaliteten og smaken på den fra butikk varierer selvsagt, men den som foreløpig scorer høyest om du kjøper istedenfor å lage, er Ringi sin eplegløgg. Den er fantastisk god.

Når det kommer til gløgg er det viktigste at det smaker jul. Ordentlig jul. Det skal smake nellik, kanel, stjerneanis, ingefær, appelsin og kardemomme. Jeg elsker gløgg, men kan fort synes det blir for søtt. Jeg har feilet og forsøkt med forskjellige teer, og foreløpig er denne min favoritt. På helsekosten får man også en som heter Bengal Spice, som er veldig god. All te som egner seg til Chai Latte, og som er svakt krydret passer til hjemmelaget gløgg. Smak deg frem og tilfør de ekstra julesmakene du ønsker.

Jeg anbefaler å la teposen trekke, sammen med nellikspiker, kanelstang og appelsin i skiver. Når teposen fjernes taes  nellikspikerene ut, men appelsin og kanelstang kan gjerne bli igjen i koppen