Kjerne

Yoga og trening på Kjerne

Sommeren 2016 fikk jeg muligheten til å ta over et treningsstudio i Niels Juelsgt. 38.

Jeg hadde lenge visst om lokalene og lenge gått rundt med en såkalt «fornemmelse» av at jeg snart skulle åpne egen sjappe og at den skulle ligge på Frogner.

Jeg er oppvokst på Frogner.

En liten, sovende vestkantbydel som desperat prøver å «get with it». Som stadig åpner små juicebarer og klesbutikker med mer eller mindre hell. Men som virkelig prøver.

Jeg elsker Frogner.

Fra Vestkanttorvet og ned Eckersbergs gate på skateboard. Kjøre fort i skumringen med gjøende engelske settere fra den finere delen av gata hakk i hel. Selv er jeg oppvokst i nummer 2 ,  «fattigfrogner» på folkemunne.

Så møtte jeg Ingvild Stensland.

Jeg googla henne, og opp kom det ene mere actionfylte fotball-bildet etter det andre, der Ingvild hopper, header og generelt er sinnsykt hardcore.

Ingvild har vært kaptein på landslaget i fotball og spilt proft i utlandet (Lyon).

Ingvild er kul, real og helt fullstendig dramafri. Ingvild har måttet tøffe seg opp noe jævlig både fysisk skademessig og mentalt. Kvinnefotball… Ikke en lyxig idrett på hverken den ene eller den andre måten. Da jeg hadde kjent Ingvild i ca ett kvarter, var jeg klar for å skrive under på kontrakten.

Vi startet KJERNE.

KJERNE er et lite treningssenter.

Jeg vet ikke om «senter» er et helt dekkende ord. Mer et treningslokale.

Vi har sjukt fett utstyr som jeg ikke skjønner noe av (skillmill??), men som Ingvild pisker sine PT kunder gjennom, daglig.

Jeg har Yogakurs. Nybegynner og øvet. Når folk har gått på nybegynnerkurs, har de ofte lyst til å fortsette. Samme tid og med de samme folka. Derfor fortsetter vi bare og nybegynnerkurset blir til litt-øvet og så øvet.

Det er det som er fint med et lite sted, man kan ta folks behov på alvor.

Å undervise på KJERNE er noe av det kuleste jeg vet om!

Solid, usnobbete og jordnært.

Nå har jeg min egen Sangha, «klubben» min, folka mine som jeg gleder meg til å se hver uke.

Vi gjør litt Indisk linjegymnastikk, føler oss litt bedre, ser litt klarere og smilet sitter litt løsere på veien ut enn da vi kom.

Yogakurs/privatyoga kontakt: bertine@kjerne.no

Slyngegrupper/PT timer: ingvild@kjerne.no

Finn oss på Facebook: Kjerne, Instagram: @kjernefrogner

Ny timeplan for 2018 legges ut på Facebook i disse dager!

// dette er ikke et betalt innlegg. Bertine er en av medeierne av kjerne, og deler sine tanker og erfaringer rundt det å skape en egen bedrift.