Ukens frokost: Quinoa grøt!

Jeg kjører igang med «Ukens frokost», og det ble veldig naturlig å starte med en grøt. Ingen tvil om at jeg er en ekte grøtfantast, og jeg har veldig lyst å dele mine mange varianter med dere. Grøt er ikke kjipt, grøt er gøy!

Quinoa har også lenge vært en stor favoritt hos meg! Jeg spiser det både til middag, lunsj og frokost, og finner stadig nye morsomme oppskrifter. Quinoa kan brukes til så utrolig mye, og jeg elsker spesielt å bruke det i grøten min. Det gir litt ekstra fylde, og du blir hakket mettere enn når du lager ordinær havregrøt. Helt prima!

Du trenger:

  • Quinoa
  • Havregryn
  • Vann
  • Mandelmelk
  • Litt sukrin
  • Litt kanel om du liker det. (gir den litt julefølelse!)
  • Topping!

 

Dette er super enkelt! Noe som er viktig for meg når jeg skal lage frokost.

Du koker opp quinoa (dobbelt så mye vann som quinoa, er en bra huskeregel når du skal koke), og tilsetter det i dine vanlige havregryn før du har kokt de opp på vann og mandelmelk. Deretter lar du det godgjøre seg sammen på lav varme i ca 8 min, for at det skal blande seg godt og trekke opp vannet og melken. Deretter tilsetter du sukrin og kanel, og topper det hele med din favoritt topping!

KOS DEG!