Quinoagrøt – Dailystory

Quinoagrøt

Begynner du å få nok av julematen, eller har lyst på en sunn start på dagen? Få god næring med denne smaksbomben. En quinoagrøt metter, er sunt og gir fin energi. Julie er flink til å bruke quinoa, og hun spiser det både til middag, lunsj og frokost, og finner stadig nye morsomme oppskrifter. Quinoa kan brukes til så utrolig mye, og hun elsker spesielt å bruke det i grøten sin. Det gir litt ekstra fylde, og du blir hakket mettere enn når du lager ordinær havregrøt. Helt prima!

 

Du trenger:

  • Quinoa
  • Havregryn
  • Vann
  • Mandelmelk
  • Litt sukrin
  • Litt kanel om du liker det (julefølelse!)
  • Topping!

Dette er veldig enkelt!

Du koker opp quinoa (dobbelt så mye vann som quinoa, er en bra huskeregel når du skal koke), og tilsetter det i dine vanlige havregryn før du har kokt de opp på vann og mandelmelk. Deretter lar du det godgjøre seg sammen på lav varme i ca 8 min, for at det skal blande seg godt og trekke opp vannet og melken. Deretter tilsetter du sukrin og kanel, og topper det hele med akkurat det du vil! Jordbær, bringebær og blåbær passer perfekt!