Varsity Headwear

Fortell litt om ideen og konseptet til Varsity Headwear. 

Ideen kom rett og slett fra vårt eget behov. Vi har alltid likt caps og brukt det mye gjennom oppveksten, men vi har alltid slitt med å finne gode capser med fin passform.

Vi gjorde en del research og fant at det egentlig ikke var noen som fokuserte på kvalitetscapser. Det ble etter hvert tydelig at det var et hull i markedet med et spennende potensiale, så da bestemte vi oss for å prøve.

Siden oppstarten høsten 2013 har vi derfor fokusert på å prøve å lage drømmecapsen. For oss er dette en stilren caps med god passform, laget av kvalitetsmaterialer. Vi videreutvikler både capsen og vår lille organisasjon hele tiden og prøver konstant å bli bedre.

Hvor er dere lokalisert?

Vi har i dag butikker i Saint-Tropez, Oslo og en pop-up butikk i München. I tillegg selger vi gjennom ca. 50 av de fineste motebutikkene i Norge og på nett. Kontoret vårt ligger vegg-i-vegg med butikken i Oslo, noe som gjør at det er tett dial og kundene og designteamet.

Hva er fremtids visjonene deres?

Vi ønsker å lage verden beste capser. Videre håper vi å bli kjent i det internasjonale markedet som en produktautoritet på caps, nå først i Europa og deretter internasjonalt.

Tips til andre gründere

-Se på tallene, kan det fungere i praksis med realistiske estimater?

-Vær fleksibel, ideen/bedriften din kommer til å utvikle seg hele tiden og man må konstant justere og forbedre konseptet.

-Prioriter investeringer etter viktighet, man må ikke gjøre alt med en gang og alt trenger ikke å være perfekt fra dag én.

-Test så raskt som mulig produktet/tjenesten på ekte kunder. En ting er hva folk sier de vil gjøre, men er de faktisk villige til å putte sine egne penger på bordet og kjøpe varen eller tjenesten?

-I starten har man som regel mye tid, men lite penger. Gjør derfor så mye som mulig selv for å holde kostandene nede.

-Ikke vær redd for å prøve. Hva har du egentlig å tape? Risikoen er ofte lavere enn man tror. Men hvis du bestemmer for å prøve, så må du gjennomføre 100%.