Vilect

  1. Fortell litt om ideen og konseptet Vilect

Jeg har jobbet med rekruttering i mange år og så et stort potensial i å automatisere flere av de manuelle og tidkrevende delene av en ansettelsesprosess. Jeg sluttet i jobben min som hodejeger sommeren 2016 og begynte umiddelbart arbeidet med å bygge et diversifisert team. Sammen har vi startet opp Vilect som er en rekrutteringsrobot.

 

I første omgang ønsker vi å effektivisere rekruttering av servicemedarbeidere. I retail for eksempel er det ikke uvanlig med 40 % turnover, så hvis du har kjede med 10.000 medarbeidere så ansetter man 4000 personer i året. I tillegg mottar de enorme mengder med søknader som kompliserer prosessene.

 

Vi bruker algoritmer og kunstig intelligens i softwaren vår (roboten) så den kan sortere søkere, fremheve de mest aktuelle kandidatene og booke fysiske intervjuer. I tillegg må søkerne svare på noen spørsmål i videoopptak (videointervjuer) som gir butikksjefer et bedre beslutningsgrunnlag når de skal vurdere søkerne.  Med dette oppnår vi store tidsbesparelser, man gjør bedre ansettelser(økt omsetning per selger) og reduserer feilansettelser(kostnader).

 

Varehandelen er er den største private bransjen som sysselsetter i Europa, i Norge arbeider ca. 15 % av arbeidsstokken i varehandelen. Her kan vi ha en enorm impact med vår løsning.

 

  1. Hvor er dere lokalisert?

Norge er vårt testmarked og Europa er vårt hjemmemarked. Vi utvikler og itererer produktet i samarbeid med noen store retail-aktører. I løpet av 2018 lanserer vi tjenesten i Norden og i løpet av 2019 skal Vilect etter planen rulles ut i 10 land i Europa. Et utvalg kunder bruker og betaler for tjenesten i dag. Det neste året skal vi bruke til å videreutvikle og skalere tjenesten.

 

  1. Hva er fremtids visjonene til bedriften?

Vi skal gjøre det motiverende og enkelt å ansette samt å søke jobb. Med andre ord er det like viktig for oss å sikre en god prosess for søkerne som for de som skal ansette.

 

  1. Tips til andre gründere

Bruk mye tid med kunder. Forstå problemet deres. Lag noe de vil betale for.

Les mer om Vilect, HER.