Ganni viser den nye jeansen

Jeansen, olabuksen eller denimen. Kjært barn har mange navn.

Jeansen er en tidløs klassiker som aldri går av moten. I jobben min som stylist har jeg alltid sagt at er det en ting du ikke skal følge motebildet på så er det jeans. Finn en som passer din kroppsfasong, og hold deg til den. Er du en av de som kler slim-fit, så ikke kjøp bootcut om det er i trendbildet. Det er heller ikke alle som kler cropped jeans (de ankelkorte) eller de buksene med for lavt liv. Lommeplassering er viktig, og det samme er også benlengden. Finn det området du ønsker å fremheve, og er det noe du ønsker å skjule ta fokus vekk derifra. 

Under moteuken i København i august hadde Ganni en fantastisk visning. Ganni har alltid fantastisk fine visninger, men denne gangen forelsket jeg meg helt i de nye jeansene. Stenvaskede, omsydde Levis 501, som var farget. Jeg forhørte meg raskt om disse kom i butikk, eller om det kun var en showpiece. Om «ryktene» stemmer kommer disse kun i utvalgte butikker av Ganni sine egne.

Disse jeansene er ikke for alle, men nostalgien tok meg da jeg så de, og nå står de øverst på ønskelisten. Da jeg var student i Australia for nesten 15 år tilbake spinket og sparte jeg til et par Tsubi jeans. De var det kuleste jeg eide, og jeg brukte de så ofte som jeg kunne. Gutta down-under var derimot ikke like enig. De likte damer som fremhevet former og gikk i slim-fit jeans.

Hva gutta har synes og ment har jeg sjeldent brydd meg om, og det gjør jeg ikke nå heller. Jeg håper «ryktene» stemmer, og at jeg kan gå sommeren i møte i en av disse kule jeansene fra Ganni.

Nå krysser jeg fingrene for at jeg kler de!

 

//bildene er lånt fra Vogue.