Her har dere våre varme favorittdrikker i vintermånedene, gurkemeielatte, matcha og kakao. De smaker supergodt, er fulle av næring som gjør godt for kropp og sjel. De passer også til forskjellige anledninger, for eksempel er matcha og gurkemeielatte energigivende på morgenen, mens en kopp kakao er godt for å roe ned på kvelden. Vi har skrevet mer om matcha her. Test dem ut og se hva du synes!

Gurkemeielatte

(1 person, 5 minutter)

 • 1 kopp plantebasert melk (vi elsker kokos og havre)
 • 1/2 teskje gurkemeiepulver
 • 1 teskje revet ingefær
 • 1/2 teskje kanel
 • 1 klype sort pepper (for optimalt næringsopptak)

Fremgangsmåte

Varm opp melken i en gryte, og pass på at den ikke koker. Ha i resten av ingrediensene. For å få den digg og skummet på toppen kan du kjøre den i en food prosessor eller bruke en melkeskummer som denne fra IKEA.

Kakao

(1 person, 5 minutter)

 • 1 teskje rå kakao
 • 1 kopp plantebasert melk (vi elsker kokos og havre)
 • 1 teskje vaniljepulver/vaniljestang (valgfritt)

Fremgangsmåte

Varm opp melken i en gryte, og pass på at den ikke koker. Ha i kakaoen og bland i vei!

Matcha

(1 person, 5 minutter)

 • 1 teskje matchapulver
 • 1 kopp plantebasert melk (vi elsker kokos og havre)
 • 1 teskje macapulver (valgfritt – er kjent for å balansere hormonene)

Fremgangsmåte

Samme fremgangsmåte som med kakaoen:  varm opp melken, ha i de resterende ingrediensene og bland godt med en melkeskummer. 

Kjøp gjerne økologiske kryddere, det er snillere mot jorda og de som produserer de gode krydderne våre.

Nyyyyt!

Bidragsyter

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.

Skriv en kommentar