Super spinatsuppe

Processed with VSCO with a6 preset

I dag tenkte jeg å dele noe litt utenom det vanlige fra min front. De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i å lage mat. Jeg synes det er gøy å prøve nye oppskrifter, og spesielt når tilfredsstiller mine smaksløker.

Nå i disse kalde dagene i Oslo craver jeg mye mer heavy og varm mat enn jeg gjør resten av året. I går lagde jeg en sinnsykt digg og sunn spinatsuppe, som jeg tenkte jeg kunne dele med dere. Den ble så god, og tenkte det var gøy med en ny vri på et innlegg. Suppe er veldig godt, og varmer på en fantastisk måte i disse minusgradene. Ja, jeg er en sikkelig frossenpinn.

Her er oppskriften som jeg improviserte i går; 

  • 300g fersk spinat
  • 1/2 brokkoli
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 gul løk
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss olivenolje
  • pepper
  • en klype salt

Slik gjør du:

Stek løk og ingefær i kokosolje. Tilsett spinat, brokkoli og kraft/buljong, og la det småkoke 5-10 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett kokosmelken og olivenoljen, og la den koke videre i 10 minutter. 

Server suppen med solsikkefrø og koriander på toppen, og gjerne en avokadotoast ved siden av.