Om surfing og havet med Simen Knudsen

Noen folk er så inspirerende at du får lyst til å gjøre akkurat som de gjør. Dette er den typen mennesker vi intervjuer på vår side, og Simen Andreas Knudsen er nettopp en av dem. Han er en 32 år gammel miljøengasjert surfer som jobber i innovasjonsselskapet Æra og er den som startet miljøorganisasjonen Nordic Ocean Watch.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg ble født på Jæren, men bor for tiden i Oslo. Jeg elsker å leke utendørs, og surfing er blant favorittaktivitetene. Jeg jobber som Businessarkitekt i Æra med et initiativ omhandlende bærekraftig innovasjon kalt Floke. Vi grunnla Nordic Ocean Watch for noen år siden fordi vi hadde lyst til å få med flere til å ta vare på havet. Jeg er også ambassdør for Infinitum Movement, som har en sinnsykt kul nettside med masse inspirasjon rundt miljøengasjement, samt et fysisk magasin som alle burde sjekke ut.

Hvorfor bryr du deg om miljøet?

Fordi det er essensielt for et lykkelig og sunt liv. Og fordi måten vi lever på har begynt å gå på bekostning av omgivelsene våre. Dette gjelder spesielt havet, som faktisk er på randen til kollaps. Å være i naturen og ute er nøkkelingrediensen for et godt liv. Og hvis ikke jeg tar vare på min lekeplass, hvordan kan jeg forvente at andre skal gjøre det?

Hva er dine fem beste tips for å leve et mer miljøvennlig liv? 

  1. Resirkuler (spesielt flasker – husk å pante)
  2. Spis mer grønt, mindre kjøtt og fisk
  3. Bruk WWF sin sjømatguide for bærekraftige valg
  4. Fly mindre og lek mer i egen hage
  5. Etterlat et håndavtrykk hvor enn du går, for eksempel ved å plukke plast fra stranda eller gata

Generelt, begynn å anse deg selv som en bidragsyter fremfor en forbruker, og det vil skje magiske ting! 😉

Hvem og hva inspirerer deg?

Jeg inspireres av alle jeg møter som bruker energi på å ta vare på jorda. Jeg elsker alle initiativer, store og små. Jeg blir inspirert av Arne Næss, Daniel Quinn, Sustania, kollegaene mine i Æra, Nordic Ocean Watch kollektivet og Infinitum Movement ambassadørene.

Hva er favorittretten din?
Veggieburrito med sorte bønner, søtpotet og Midsummer hot saus fra Jæren. Er også sykt glad i veggisburger med bacon. Mmm.

Følg Simen på Instagram for å finne ut hva han finner på videre!

#Tavaha!