Denne supper lyser opp en grå vinterdag og varmer opp en kald kropp! Den er superenkel å lage, og man får i seg masse gode vitaminer, magnesium og jern. Rødbeter er også kjent for å være bra for å detoxe leveren, og det er jo aldri feil.

Ingredienser

  • 2 store rødbeter
  • 1 søtpotet
  • 1 fenikkel
  • 1 gul løk
  • 200 g kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 klype salt
  • 1 klype chilikrydder
  • 1 klype paprika

Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpoten og røbetene, og kutt dem opp i mindre biter. Ha bitene i oven på 180 grader i ca. 45 minutter til de er møre. Kutt opp løk og fennikel, og stek dem til de er lett gylne. Når søtpoteten og rødbetene er ferdige i oven, ha alt sammen i en gryte og tilsett kokosmelk og vann til ønsket konsistens. Kok opp og kjør over med en stavmikser. Smak til med chilikrydder og paprika.

Pynt suppen med tahini, stekte solsikkekjerner og avokado, og nyyyt.

Bidragsyter

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.

Skriv en kommentar