Rosa vintersuppe

Denne supper lyser opp en grå vinterdag og varmer opp en kald kropp! Den er superenkel å lage, og man får i seg masse gode vitaminer, magnesium og jern. Rødbeter er også kjent for å være bra for å detoxe leveren, og det er jo aldri feil.

Ingredienser

  • 2 store rødbeter
  • 1 søtpotet
  • 1 fenikkel
  • 1 gul løk
  • 200 g kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 klype salt
  • 1 klype chilikrydder
  • 1 klype paprika

Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpoten og røbetene, og kutt dem opp i mindre biter. Ha bitene i oven på 180 grader i ca. 45 minutter til de er møre. Kutt opp løk og fennikel, og stek dem til de er lett gylne. Når søtpoteten og rødbetene er ferdige i oven, ha alt sammen i en gryte og tilsett kokosmelk og vann til ønsket konsistens. Kok opp og kjør over med en stavmikser. Smak til med chilikrydder og paprika.

Pynt suppen med tahini, stekte solsikkekjerner og avokado, og nyyyt.