Bikinier som redder havet

Vi bak Radical Broccoli elsker alt som kan gjøre havene våre litt renere. Brands som Halla Halla er derfor en sann drøm – vi kan både skaffe oss et nytt og fresht plagg vi digger, samtidig som vi støtter en god sak. Har du noen gang hørt om bikinier som er laget av resirkulerte plastflasker og fiskenett? Ikke bare er de super miljøvennlige, de er også sinnsykt freshe. Jentene bak det finske merket forteller i dette mini-intervjuet hvordan de kom på denne geniale idéen.

Foto: @vanhamies

Hei Halla Halla! Hvem er jentene bak merket?
– Halla Halla er et nordisk badetøymerke etablert av Hanna Chalvet og Salla Valkonen i 2016. Vi møttes på universitetet hvor vi studerte motedesign, og snakket alltid om drømmen om vårt eget badetøymerke. Etter at vi ble ferdigutdannet og hadde reist verden rundt sammen, bestemte vi oss for å kombinere våre interesser – et sporty, bærekraftig liv som badetøydesignere.

Foto: @vanhamies

Hvorfor bestemte dere dere for å lage tøyet av bærekraftige materialer, og hvordan fungerer det?
– Etter å ha reist sammen til verdens vakreste destinasjoner, oppdaget vi det store plastproblemet i verden. Vi surfet på de mest bortgjemte steder blant plastflasker, plastposer og annet søppel. Det fikk oss virkelig til å tenke. Vi gjorde masse research, og fant endelig et materiale laget av resirklerte plastflasker og fiskenett. Dette forandret alt! Plastelementene samles via ulike initiativer, og omformes til et høykvalitets materiale. Dermed har vi vært med på å bidra til renere verdenshav ved å lage våre produkter!

Foto: @vanhamies

Hvor finner dere inspirasjon? 
– Gjennom å reise til tropiske steder, fra alle fargene og stedene. Vi vil at plaggene våre skal se ut som solen, bølger, sand, koraller og få deg til å følge deg som en del av havet.

Hvorfor er bærekraft viktig?
– Vi ønsker å bruke bærekraftige materialer fordi vi vil gjøre vårt for verdenshavene. Bærekraft er essensielt for å sikre at de fremtidige generasjonene skal kunne nyte naturen like mye som vi kan. Vi vil være en del av bevegelsen for en vakrere og renere verden.

Foto: @vanhamies

Hva er deres topp 3 tips for et mer miljøvennlig liv? 
– Det er så mye man kan gjøre i hverdagen for å leve mer miljøvennlig! Det er gull verdt å huske på de tre r’ene reduce, reuse, recycle.

  1. Reduce: Bruk og kjøp mindre! Prøv for eksempel å ta kortere dusj og bruk mindre strøm.
  2. Reuse: Prøv alltid å gjenbruke! Ta med deg handlenett, og aldri glem vannflasken din.
  3. Recycle: Husk å resirkuler avfallet ditt fordi det kan transformeres til nye ting.

Sist men ikke minst, hvor får vi tak i de superkule delene? 
– Vårt Halla Halla-badetøy selges onlinge på hallaxhalla.com!

Sjekk ut Halla Hallas hjemmeside her, deres Instagram og Facebook.

Foto: @vanhamies