Fengselstrikk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strikkegensere og strikkejakker er noe jeg er ekstremt svak for nå i disse kalde vinterdager. Lag-på-lag med ull og cashmere er det eneste som holder meg varm, ettersom jeg er en frysepinne av en annen verden.

Heldig som jeg er, fikk jeg låne denne fantastisk fine strikkejakken av den norske designeren IBEN under Stockholm Fashion week, og jeg synes historien bak jakken er så fin at jeg ville dele den med dere. Strikkejakken har fått navnet «Fengselstrikk» fordi hver eneste jakke er strikket av kvinner i norske fengsler. Jakken er en del av IBENs nye SS18 kolleksjon som kalles «Beyond Self» og symboliserer kvinnekraft.

Jeg synes det er utrolig flott hvordan den norske designeren, Storheil, bruker norsk arbeidskraft på en uvanlig måte, og iverksetter og skaper muligheter for talentfulle kvinner også inne i fengselet. Det gir dem et nærere forhold til det samfunnet på utsiden av fengselsmurene, noe jeg mener er viktig.

Med bruk av norske råvarer er den norske designeren også med på å skape kortreiste klær. Jeg gleder meg til den blir tilgjengelig og jeg kan style den til jeans-skjørt, egdy skinnbukser eller en luftig sommerkjole. Shit – jeg fryser og gleder meg til sommeren! <3

PS: Dette er ikke et betalt samarbeid!

xxx Rikke