Londonmat: hverdagslunsj!

I dag tenkte jeg å gi dere noen tips på mer «dagligdags» lunsjmat her i London. Jeg har så mange steder jeg konstant ønsker å se og teste ut, men her er noen av mine favoritter så langt, som både ser bra ut, gjør deg bra og som ikke er så dyrt!

Deliciously Ella – Ella er min HERO! Hun er en «superwoman» uten sidestykke og har bygget sitt brand fra scratch sammen med sin bedre halvdel. Hun eier nå fire forskjellig delis, har skrevetto2 bøker, og selger sine produkter (granola, energy balls og oatbars) rundt omkring i London. Jeg følger alltid med på Ella, og alt hun gjør er av superhøy kvalitet på en ektefølt måte. Ikke noe tull! Hun gjør det å spise sunt til noe enkelt og godt. Maten på hennes mange delis er helt vidunderlig! Masse gode smaker i alt fra salater, smoothies, grøt, curry og annet. Definitivt verdt et besøk. Jeg er her (eller bestiller hjem) litt for ofte – men hei, det er helt ok, når alt som leveres er 100% bra for deg!

Roots Juicery – En liten koselig spot i Fitzrovia som har masse gode juicer, en utrolig god kombucha og Acai bowl. Enkelt, supergodt og upretensiøst! Perfekt for en kjapp lunsj mellom jobb eller skole!

Planet Organic – Min «go-to» hver dag! (Når jeg ikke er flink å tar med lunsj hjemmefra). Dette er en kombinert butikk og deli. De har ALT du kan tenke deg av morsomme og innovative produkter i helseseksjonen, og jeg finner alltid noe nytt å prøve (så har de alltid smaksprøver, NAM). Eksempelvis har de har en super god charcoal latte, kombucha på tap, og en salatbar til å dø for som holder deg mett hele dagen. I tillegg har de en liten avdeling i andre etasje hvor de selger beauty-produkter litt utenom det vanlige, og som det alltid er gøy å poppe innom når jeg har litt ekstra med tid i pausen min!

Ahi Poke – Den beste poken etter min mening. Du lager din egen bowl med base, ingredienser, topping og dressing. De har tuna, salmon, shrimps, tofu og kylling! Jeg elsker dette konseptet da jeg alltid gjør om på alle retter jeg spiser ute (ja, jeg vet – jeg er dødsirriterende). I tillegg er det superfine lokaler (verdt et bilde eller to), og de har også veldig god drikke og dessert. Alt er superfresht, noe som er veldig viktig med akkurat dette konspetet, ingen ønsker jo gammel eller rar fisk!

Good life Eatery – En annen liten og søt spot. Jeg skal ærlig innrømme at jeg for det meste bestiller takeaway herfra, men det er også koselig å sitte her. Veldig ujålete! De har supergode ulike protein ”bowls”, SUPERdigge juicer og smoothies. Lunsjen er bedre enn frokosten, etter min mening! Prøv «Goodness»-bowlen. Den har den beste hummusen jeg har smakt, og søtpotetfalafel som jeg aldri blir lei av!

Detox Kitchen – Grab and go, enkelt men kjempegodt! «Mix and match»-konsept som jeg bare elsker! Eggewrap med avokado er veldig nam!

Natural Kitchen – Like digg til lunsj og middag, når man ønsker noe uhøytidelig! De har masse forskjellig på menyen, og spennende drikke til. De har sunne burgere og fries også, om din bedre halvdel ikke er så keen på nok et veggismåltid, eller om du bare craver etter en god burger uten dårlig samvittighet! Kan også anbefale laksesalaten!

ACAI BERRY – 100% dedikert til acai-bæret! De lager en super bra Acai-bowl, litt søt for min smak, men den er dødsgod! Føles litt mer som en sorbét enn slik man er vant til å få Acai. I tillegg har de mange gode wraps og en av de beste Matcha lattene som er. Ligger i superkoselige Kingly Court (Her ligger også mange andre gode lunsjalternativer – vel verdt et besøk!)

Yuzu Brothers – Veldig kul vibe! Superhøy musikk, og alltid veldig busy! De har en veldig stor meny, så jeg tror jeg må prøve å dra dit enda oftere fremover – de har alltid noe jeg ikke har prøvd! De har verdens diggeste ”blue latte”, og veldig god smoothiebowl med litt utradisjonell topping! Uten tvil et sted hvor du ønsker å bestille 15 ting på en gang (og ja, det er lov)!

Juicebaby – Uten tvil den beste Acai Bowlen i London. Jeg har slitt litt med å finne dette, men disse har uten tvil knekt koden. Ikke for søt, ikke for mye, akkurat passe! I tillegg er de gode på både ”healthshots” og juice om du orker noe ved siden av bowlen din (de er store). Veldig liten plass, så du er heldig om du får et sted å sitte, men definitivt verdt det!

Crussh – Grab and go! Ulike lokasjoner rundt i London. De er rå på smoothie, og har mange gode alternativer til lunsj on the go, både med og uten kjøtt!

High mood food – Et helt nytt konsept. Vegansk og full fokus på hva som er godt for magen din! De har også litt «mix and match»-konsept med en superdigg salatbuffet, i tillegg til mange andre spennende retter. Falafelen er til å dø av, og dressingene er helt unike! Den varme apple cider vinegar cleansen de har er SÅ god, og jeg drikker den alltid ved siden av maten. Helt perfekt!

 

ENJOY!