Grønne gaveidéer

Vi ønsker å dele våre aller beste og mest kreative gavetips til deg som vil gi noe med litt ekstra omtanke til planeten. Etter hva vi har erfart, er de aller beste gavene de som får oss til å tilbringer tid sammen, men vi har også noen materialistiske godbiter på lager. Sjekk ut forslagene våre og bli inspirert!

 1. Ta med den du er glad i på kino, kunstgalleriåpning, stand-up show eller konsert. Eller hva med et iskaldt bad i Oslofjorden etterfulgt av badstue på SALT?
 2. Inviter til hyttetur – enten det er egen hytte eller en organisert tur via for eksempel Turistforeningen.
 3. Hjemmelagde gaver er en hit for mange – hva med å lage deilig müesli, surkål eller (for de avanserte) kombucha?
 4. For dem som vil smøre på litt ekstra er ikke en økologisk spaopplevelse å forakte. Hva med en grønnere og mer miljøvennlig behandling på Hotel Guldsmeden eller på Fri Ren Pleie på Vinderen?
 5. Hjemmelaget gavekort på second hand-butikker som verdens kuleste Robot Oslo er en populær gave for mange.
 6. Hva med et skikkelig minimalistkit for dem som ønsker en grønnere livsstil?
 7. Gavekort på bysykkel eller lignende ordninger er noe de aller fleste som har tilgang til dette vil sette stor pris på når våren kommer.
 8. Hva med litt fresht treningstøy fra merker som legger det lille ekstra i bærekraft? Slik som Stella McCartney og Casall.
 9. Til begge kjønn foreslår vi «The Perfect White T-shirt» laget i høyeste kvalitet økologisk bommull.
 10. En nydelig vannflaske er noe alle burde ha med seg for å holde seg hydrert dagen lang, og for å unngå å kjøpe plastflasker på farten. For eksempel denne fra S’well eller denne fra Soulbottles.
 11. Bestill en e-bok på Kindle, eller gi bort et lydbokabbonement. Det er utrolig deilig å høre på lydbok om kvelden eller når man skal kjøre langt med bil.
 12. Hvem digger vel ikke fresht sengetøy av god kvalitet? På butikker som Kid, Princess og Aiayu har de et utvalg av deilige sengesett av 100% økologisk bomull.
 13. Er mor, kjæreste eller gavemottakeren glad i yoga? Nå har det kommet yogamatter i mer miljøvennlige materialer slik som kork og resirkulerte gamle matter!
 14. Sist, men ikke minst – hva med en liten forsmak på vår og sommer i form av 3D-printede solbriller fra resirkulerte bildashbord, vannflasker og kjøleskap fra W.R.Yuma?