Riad Bliss

Jeg har vært så heldig å være en liten uke i Marrakesh! I denne korte uken har vi bodd på en nydelig Riad som heter Riad Bliss. Den ligger perfekt til i Medinaen, og det er kort gangavstand til både markeder og teppehandlere. Det er flere fine restauranter i nærområdet, der man kan spise nydelig mat, både fransk og autentisk marrokkansk.

 

Vi hadde dessverre ikke det beste været, men når det er sommer og sol, har de også en søt liten takterasse der man kan sole seg og bade i et lite basseng. Man kan nyte lun mynte-te, og små fruktkaker under pergolaen.

Riad Bliss er ganske nyoppusset, og eies av Portugisere. Det er delikat innredet i hvitt, og alle rommene er forskjellige. I og med at vi var mange med på turen, hadde vi hele Riaden for oss selv. Men det går også fint å booke enkle værelser. Man føler uansett at man nesten er alene, ettersom det kun er 9 rom. Hver morgen fikk vi servert en fantastisk god frokost. Ferskt varmt brød, frukt, yoghurt, croissanter, pannekaker, omeletter og ferskpresset appelsinjuice. Sterk kaffe med varm melk eller mynte te.

Ønsker man totalt avslapning, kan man også benytte seg av det lille spaet, som tilbyr massasje, manicure, voksing og facial.

Den ene kvelden orket vi ikke å gå ut for å spise middag, og ville heller nyte et måltid inne på Riaden. Det lønner seg å gi beskjed litt på forhånd da råvarer må kjøpes inn, og menyen lages samme dag. Vi fikk både forrett og hovedrett som alle synes var helt fantastisk. Stekt aubergine, agurk og tomatsalat, coleslaw med rosiner og mandler. Til hovedrett ble vi servert flere store fat, med couscous, grønnsaker og lam, marinert kylling, lam med dadler og en frisk salat. Vi angret nesten på at vi ikke spiste her alle kveldene.

Det lønner seg å bestille transport til og fra flyplassen, og Riad Bliss tilbyr dette. Det var veldig praktisk å bli hentet av en sjåfør, som hjalp til med bagasjen og fulgte oss frem til Riaden.

Under oppholdet besøkte vi tre andre Riader, men jeg må definitvt si at denne var en favoritt.