Hjemmelaget mørk sjokolade til Valentines day

De som kjenner meg vet at jeg elsker sjokolade – og ærlig mørk sjokolade! I starten da jeg begynte å spise mørk sjokolade, syntes jeg det smakte altfor bittert. Nå syns jeg melkesjokolade bare smaker sukker, og jo mørkere sjokoladen er, jo bedre! Sjokoladen er proppfull av antioksidanter, og forskning viser faktisk at den gjør deg glad.

Jeg elsker å pimpe min egen sjokolade til helgekosen. Du kan trikse og mikse og putte oppi din egen favoritt-topping, så du får den akkurat som du liker det best. Du trenger bare noen få ingredienser og oppskriften er super enkel;

  • 2 toppede ss kokosolje
  • 4 ss 100% kakaopulver
  • 6 ss fibersirup, eller yacon
  • 1/2- 1 ts maldon salt
  • din favoritt topping
  • noen dråper vanilje stevia

Start med å smelte kokosolje i en kjele på svak varme.
Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen.
Kle en matboks, eller annen form med bakepapir, eller sølvfolie og ha over blandingen.
Tilsett tilslutt din favoritt-topping.
Jeg elsker nøtter, chilli, kokos, eller popcorn-sjokolade. Alt er lov!
Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen er stiv og skjær opp i passe biter.

Oppbevares i en matboks i kjøleskapet.

Håper det smaker – og happy Valentines!

X, E.