Sophie Vanay fra Maud

Sophie Vanay er utdannet ved Instituto Marangoni i Milano, og har jobbet lenge i klesbransjen – blant annet med Moods of Norway, Swix og Norrøna. Nå er hun designer for klesmerket MAUD.

Kan du fortelle litt om ideen og konseptet til MAUD?

Sterke kvinner har til alle tider definert stil. De har inspirert og vært forbilder. De har blitt ikoner for sin tid. I dag kommer påvirkninger fra alle kontinenter. Stilepoker mikses og trender skifter raskt. Samtidig som vi er i konstant forandring, søker vi gjenkjennelige forbindelser som gir mening. Stil defineres ikke lenger gjennom trender, men gjennom hvordan du bærer et plagg og gjør det til ditt. Derfor ønsker kvinner klær som berører dem, og som har følelsesmessig, historisk og fysisk forankring. MAUD er derfor inspirert av sterke kvinner. Vår visjon er å skape et brand med plagg som skiller seg ut i mengden, og som har en sann kvalitet. Vi vil skape enestående, men anvendelige klær som er lette å forelske seg i, og som du kan vende tilbake til gang etter gang. Hver kolleksjon MAUD lanserer vil være inspirert av en ikonisk kvinne. Gjennom henne skapes nye kombinasjoner av tradisjonelle og utradisjonelle materialer, og silhuetter der fortid og nåtid forenes.

Hvor er dere lokalisert og hvor selger klærne?

Vi sitter i Nydalen i Oslo til daglig når vi ikke er på farten rundt i verden. I Nydalen har vi både kontorer og showroom. Vi er så heldige av å være en del av Høyer sine lokaler, så sammen med dem er vi en stor gjeng. Per i dag selges klærne rundt om i Norge. Vi har kun hatt én sesong i butikk til nå, så det er veldig spennende å se det vokse. Vi får stadig nye kunder for hver kolleksjon, så vi er veldig positive til hva 2018 måtte bringe.

Hva er fremtidsvisjonen til bedriften?

I disse dager er vi akkurat ferdige med å vise MAUD under Oslo Runway. Samtidig som innsalget pågår, er jeg allerede på reise for å lage ny kolleksjon. Vi har både store drømmer og klare visjoner for fremtiden. Som et relativt nytt merke har vi etablert oss i Norge først. Vi har så vidt begynt å selge til Sverige og håper Danmark og CIFF er neste steg. Samtidig ønsker vi å håndtere veksten på en god måte, så vi skynder oss sakte.

Hva er du mest stolt av?

At MAUD er med på å skape arbeidsplasser! Samtidig er jeg veldig stolt av at vi har klart å etablere et merke som er oppe og står på kort tid. MAUD har kommet for og bli, og da må man tenke smart og gjøre business ut av det samtidig som man må ha en edge og gjøre seg bemerket.

Har du noen tips til andre grundere?

Nå har jeg ikke stått helt alene i å etablere MAUD. Jeg har både Høyer og kollega Thomas Frodahl i ryggen. Sammen har vi klart mer enn jeg kunne drømme om på den korte tiden vi har hatt til rådighet. Så mitt råd er vel kanskje å tørre å ta steget ut av det hverdagslige og trygge. Følg drømmen og magefølelsen! Ta med deg flinke folk på din vei! Jobb hardt – og aldri gi opp! Det er mye bedre å ha prøvd ut ting enn å angre på det man ikke turte å satse på. Lykke til alle sammen! Vi må heie på hverandre!