Cocktail? Prøv Singapore Sling!

Jeg har nylig vært i Singapore, og der feires det nå kinesisk nyttår med røde lykter overalt. Signaturdrinken Singapore Sling er en klassiker, og like rød og vakker på farge som alle lyktene.

Jeg ville prøve denne cocktailen igjen, for det var mange år siden sist. Den smakte helt fortreffelig! Med så nydelig sødmefull smak av kirsebær og deilig friskhet fra ananasjuice. Den skal jeg mikse igjen hjemme når jeg får lyst på noe annet enn vin.

Det er ingen hokus pokus å lage denne cocktailen, bare å mikse ingrediensene og nyte! Hvis man vil gjøre den mindre alkoholholdig, går det fint å tynne den litt ut med soda. Den originale oppskriften sies å ha inneholdt «top off» med soda. Da vet vi det. Så da prøver vi!

Oppskrift:

3 cl  gin
1 cl  Cherry Heering (kirsebærlikør)
0.5 cl  Cointreau
0.5 cl  D.O.M. Bénédictine
4 cl  ananasjuice
Noen dråper Angostura
To dråper grenadine- eller granateplejuice (kan utelates)
1 cl  friskpresset limejuice
Soda (hvis du ønsker)

Singapore Sling er en klassiker fra Raffles Hotel i Singapore. Cocktailen ble oppfunnet i 1915 av bartender Ngiam Tong Boon ved Long bar i annen etasje på Raffles Hotel. Dette hotellet er nå under grundig oppussingen, så på neste reise til Singapore, gå til Lantern Ben på det klassiske Fullerton Bay Hotel. Der har du utsikt over sjøen og vakre Marina Bay Sands, og kan glede deg til lasershow hver kveld.