Slik finner du de fineste teppene

Det er mange som reiser ens ærend til Marrakesh kun for å handle tepper og nydelig interiør. Det er flere interiørbutikker i Norge som gjør business på tepper, skinnpuffer og marrokkanske speil, men til helt andre priser. Er du så heldig å ta turen til Marrakesh, kan du gjøre et scoop til en fjerdedel av prisen.

Er det én ting Marrokkanerene kan, så er det å lage vakre håndlagde tepper. Utvalget er stort, men kvaliteten er variabel. Det finnes kunstverk av tepper hvor enn i gatene du snur deg, og det kan være vanskelig å vite hvem man skal kjøpe av og hva man skal velge. Det lønner seg å gjøre seg opp en mening om hva man vil ha både av størrelse og av farger. Utvalget er så stort, så man kan lett bli revet med å kjøpe kun for å kjøpe. Man kan også bli lurt på pris. På markedet i medinaen er det store muligheter for å prute, og prisen blir med ett høyere når de ser en blond og norsk jente.

 

 

Camilla, som har besøkt Marrakech mange ganger tidligere, tok oss med til sin teppekontakt. Han har vært i gamet i mange år, og her vet man at man at man får topp vare. For litt siden var det faktisk en stor fin artikkel om ham i D2, så her vet man at man ikke blir lurt på verken kvalitet eller pris. I et stort lyst og åpent lokale er det store bunker med tepper, både fargede og ensfargede. Fortell enkelt hva du er på jakt etter, både farger, mønster og størrelse.

Man går opp i andre etasje, der man har utsikt ned til første etasje hvor teppene brettes ut. På den måten får man et fint overblikk, og et helhetsintrykk av farger og mønster. Det lønner seg å sette av god tid, for her er det mye å velge mellom. Alt for mye! Har du ikke plass i kofferten på vei hjem, og ikke ønsker å betale overvekt har han også muligheten til å shippe det hjem for deg.

Det ble ingen tepper på meg denne gangen. Jeg hadde rett og slett ikke nok tid. En vakker dag skal jeg tilbake til Marrakesh, og da skal jeg ha med fine håndlagde tepper hjem.