Dailytalk: Monica Øien

Monica Øien er damen som tok med det ypperste innen Hollywoodtrening til Oslo, og som har satt malakjeder på plakaten her hjemme. Hun er forfatter, blogger, gründer og smykkedesigner, og vakker på innsiden og utenpå. Hun inspirerer alle rundt seg til å trene «low impact» trening – metoden Victorias Secret-modellene sverger til. Hør om hennes hjemmelagde parfyme, favoritt take away og hva hun bestiller i baren i ukens dailytalk. 

1. Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår dailytalk?

Jeg tror dere liker treningen jeg har lansert her hjemme som er så low impact og digg at man blir helt hekta. Og kanskje fordi jeg lærer folk å meditere med det kuleste kjede som finnes, nemlig malaen.

2. Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?

Hehe, nå måtte jeg sjekke telefonens fotoarkiv, og ja der hadde jeg 72 selfies gitt….

Her kommer en bra… ideen er så genial, jeg står foran et lite bokhus i California der tanken er at man bytter bøker til hverandre i nabolaget. Jeg må få bygget en slik i gaten min ASAP slik at jeg både kan få kvitte med med bøker og hanke inn nye gratis.

3. …også må vi få en dårlig Selfie..

Haha, jeg skulle snike til meg en post ROCK YOUR CORE-selfie uten at noen så meg, for å vise frem hvor svett man blir etter klassen… man får jo ikke lyst til å teste dette når man ser så vill ut i blikket etterpå… men jeg lover dere at denne yogaklassen kommer til å ta HELT  AV. Bare gled dere!

4. Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vår «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine og hvor lang tid bruker du på badet?

LOL, jeg er verdens raskeste om morgenen fordi jeg sover leengst mulig. Men her: Drikker en flaske vann som står klar på nattbordet. Så 2 dråper med peppermynte eteriske oljer i hånden og inhalerer 3 gode pust = oppkvikker. Kjapp glovarm dusj med to dråper organo i sluken for express steam = sterkt immunforsvar. Kroppsolje og ansiktsolje fra Rudolph Care (fordi det går fort og rynkene glattes ut – helt sant) en stor dash med foundation fra Nars (nr 4 medium Barcelona), jeg lager en strek på øyebryn for kjapt øyeløft – hårbørst og tannbørst. Og så kler jeg meg for bevegelse, hver dag! Før jeg løper ut, stopper jeg og minner meg selv på å puste og booke to meditasjonsøkter med meg selv inn i kalenderen.

5. Favoritt duft?

Ikke god hjelp i meg på tips, men akkurat nå digger jeg en hjemmesnekra parfyme med kokos, lemongrass og hawaiian flowers, den lukter digg tropisk, får meg litt på mental ferie – og har akkurat passe nok duft til trening.

6. Hva vil du helst at mannen din skal lukte?

Han skal lukte lær og eucalyptus.

7. Hva hører du på akkurat nå?

Zhu, Tchami, Hayden James, David Zowie, Disclosure, Flume – når jeg skal slappe av Snatam Kaur.

8. Og hva ser du på akkurat nå?

Dynastiet dvs Netflix sin versjon… av ren og skjær 80-talls  nostalgi – det er irriterende heftig, og de har virkelig gjort alt de kan for å oppdatere rollefigurene til 2018.

9. Take-away eller hjemmelaget?

Akkurat nå: Take away og aller helst fra Blended på vei inn til klasse. Veganske kaker, goldenmmilk og grønn juice til hvilket som helst måltid i farta.

10. Hvilken 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?

Jeg skulle egentlig hatt et eget kjøleskap, og blir litt stresset av alle ku-ting rundt min mat. Jeg tar plass med probiotics, sjokolade, nøttemelk, noe fermentert hva som helst – akkurat nå er det kål, blåbær og avokado (det var 6 sorry).

11. Hva er din kaffebestilling?

Reishi Mushroom latte med havremelk.

12. Hva er din guilty pleasure?

Iskrem med sjokolade, sjokolade og potetgull, og Enrique Iglesias.

13. Hva får deg til å gråte?

Jeg gråter ikke.

14. Når gråt du sist?

Vel, kanskje litt under Paddington 2 på kino forrige uke da han satt alene i fengsel og vertsfamilien glemte besøkstiden…

15.  Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?

Jeg skulle gjerne ha meditert allerede da og laget mer smykker fordi det er disse to tingene som jorder meg og gir avspenning.

16. Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

Jeg gikk aldri på Teaterhøyskolen, jeg var barneskuespiller og ville bli skuespiller som yrke, men reiste mye og hadde det for travelt til å ta meg tid og så endte jeg opp i TV bransjen i 15 år. Man skal følge hjertet sitt. Plutselig var jeg for gammel til det.

17. Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?

Jeg vil spise middag med Woody Allen, jeg tror det holder med to timer. Delvis fordi han er ganske intens og så kan jeg bli litt sliten av meg selv og eget tempo, vi bør ikke overdrive det.

18. Hva hadde dere snakket om?

Om nevroser, selvopptatthet og sånn eller kanskje bare cut the crap og gå rett til min rolle i hans neste film…jeg tror jeg hadde vært passe dramaqueen der, ja.

19. Hva hadde du servert?

Jeg hadde ikke servert, jeg måtte tatt ham med et sted der vi kunne diskutert høylytt og latt det bli hovedingrediensen for kvelden.

20. Hva bestiller du i baren?

I California drakk jeg som regel Kombucha med 5% alkohol, men nå er det bare Badoit…

21. Hva er ditt morsomste partytriks? 

En Core Sculpt øvelse på stol eller fra bordkanten… slår aldri feil!

22. Hva er den siste gaven du gav?

Jeg ga den sorte gjennomsiktige poloen fra Casall til en venninne i helgen, den er rett og slett råkul med en sports BH under både på trening og party.

23. Hvem fikk du din siste SMS fra

Min mann som sendte bilde av en stolt 6 åring i slalombakken på Tryvann

25. Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?

Kreativ

26. Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?

Jane Fonda er et forbilde, hun skapte de kuleste øvelsene, sa ja til stil og eleganse på trening, brukte ankelvekter før jeg ble født og da Oprah Winfrey spurte henne; what do you see when you look at yourself in the mirror – “Hard Work”!! Amen.

27. Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?

Carpinteria, California på grunn av solopgangene/nedgangene.

28. Hvor går ditt neste reisemål?

Japan, Tokyo, Hakone og Yokohama på lørdag.

29. Ditt beste råd til Dailystory, og hvorfor digger du oss?

Jeg tenker det er bra å reflektere over hvorfor man gjør det man gjør, vårt slogan på Core Balance er Live Your Intention – høres kanskje svulstig ut, men samtidig er det et godt kompass. Dere inspirerer folk og leder frem trender og fine mennesker, det kan skje både fra innsiden og utsiden!!

Følg Monica på Instagram, sjekk ut treningssenteret Core Balance her, og hennes nyeste bok om hvordan du kan lage ditt eget malakjede her.