Line of Oslo <3 Planeten

Noen av bloggerne i Dailystory var nylig og kikket på Line of Oslo sin AW18 visning under Oslo Runway. For oss i Radical Broccoli som har stor interesse for bærekraft og hvordan ting produseres, falt det seg naturlig å prate litt med damen bak merket angående nettopp dette. Line Varner forteller hva hun tenker om fast fashion, at selskapet er opptatt av av sosiale og miljømessige forhold ved sin produksjon, og at de selvsagt kan reparere skjorten din fremfor at den skal erstattes. 

Skjorte i 100% tencel fra Line of Oslo. Second hand rumpetaske fra Robot Oslo.

På sin hjemmeside forteller Line of Oslo om de fire hovedområdene de fokuserer på i forbindelse med å ta vare på jorda, menneskene og dyrene rundt seg. De vektlegger gode sosiale og miljømessige arbeidsforhold, og holder tett kontakt med fabrikkene de benytter. Dyrevelferd settes svært høyt, og ingen dyr skal lide i skapelsen av Line of Oslos kolleksjoner. Line of Oslo samarbeider med og donerer jevnlig klær til Ung Norge – en organisasjon som jobber for å skape en positiv hverdag for barnehjemsbarn.

Innenfor det miljømessige aspektet jobber de med tekstilkvalitet som står til deres miljønmessige krav, samtidig som de føles og ser fantastiske ut. Naturmaterialer slik som økologisk bomull, lin, bambus og tencel er flittig brukt i produksjonen, og kundene ser ut til å verdsette dette.

HVA ER TENCEL? Tencel er laget av cellulose fra eukalyptustrær fra sertifisert bærekraftig skogdrift. FN har premiert tencel med the European Environmental Award grunnet at kjemikaliene som brukes i prosessen kan gjenbrukes med en andel på 99% – noe som omtales som en «lukket sirkel». Materialet er svært slitesterkt og holder lenge, noe som også er viktig å tenke på for å være miljøbevisst.

Bukser av 100% tencel fra Line of Oslo. Second hand topp fra Robot Oslo. Jakke i 100% ull fra Dagmar.

Hva er det viktigste dere gjør for å minske deres miljøpåvirkning?

– Vi har kontrakter med alle våre fabrikker og underleverandører, og benytter en Code of Conduct som innebærer at de er nødt til å følge våre krav til sosial og miljømessig bærekraft, som for eksempel at de ansatte blir behandlet riktig og har trygge arbeidsforhold. Vi setter også krav til at de minsker bruken av vann, energi og kjemikalier i produksjonen.

Dersom klærne får et hull eller lignende, er det mulig å få dem reparert hos dere?

– JA, selvsagt gjør vi det fremfor å erstatte plagg som kan repareres.

Hva tenker dere om gjenbruk av materialer?

– Det er vi positive til, og så langt det er mulig bruker vi resirkulerte kvaliteter.

Hvorfor ønsker dere å bruke kvalitetsmaterialer slik som Tencel?

– Fordi det kommer fra eucaluptustrær fra bærekraftig skogbruk, og produksjonsprosessen har en 99% lukket produksjonssyklus. Det betyr at midlene som brukes i produksjonen kan brukes om igjen (red. anm.). Det er selvsagt det beste for miljøet!

Hva tenker dere om trenden med å ha mange kolleksjoner per år?

– Det er vi veldig i mot, da jeg tror at det vil bli overflod av klær. I tillegg tror vi på at kunden vil kunne planlegge sitt innkjøp bedre, og utfra det kjøpe mer eksakt antall plagg de skal selge i denne perioden!

AW18 Line of Oslo

Tusen takk for praten og showet til Line Varner!

De sier det så fint på sine hjemmesider – ingen kan gjøre alt alene, men sammen kan vi hjelpe til å skape en litt bedre verden!