Pretty Flower Box

Ingrid Hancock Bjerknes har startet og drevet Hancock cupcakes, mens Melissa Busch-Christensen har jobbet som markedssjef i Chanel Norge. Sammen har de satset på blomster levert på døren, og her kan du lese deres spennende gründer-historie.

Kan dere fortelle oss litt om idéen og deres konsept?

– Det hele startet med blomsterbokser. Pretty Flower Box ble lansert i februar i fjor, og er en helt ny måte å presentere blomster på. Vi bruker tradisjonelle, eksklusive Paris-inspirerte hattebokser og fyller dem med vakre blomster, som gis som en high-end gave, levert hjem på døren med kort og er helt klare til bruk med snittede blomster og vann. Vi kan skreddersy boksen med eget design og skrive hva som helst på etiketten. Mange bedrifter bruker boksen som et profileringsprodukt som sprer seg raskt på sosiale medier. Dette produktet er stort i utlandet, og det er her vi hentet inspirasjon. Dette var imidlertid helt nytt i Norge – og konseptet tok helt av! Vi har på veldig kort tid etablert et merkenavn i blomsterbransjen, som er en bransje som mer eller mindre har ligget urørt i 50 år. Blomsterboksen har hele veien vært et iøynefallende produkt som vi lanserte for å skape oss en posisjon blomstermarkedet, og få oppmerksomhet for i sosiale medier. Strategien vår har vært å bruke blomsterboksen som et ikon, som vår signatur, for denne høsten utvidet vi konseptet vårt på prettyflowers.no – med blomsterabonnement som core product. Det finnes ikke i dag et etablert marked for å handle blomster til seg selv, som regel kun som en blomsterhilsen fra èn til èn annen. Vår visjon med blomsterabonnementet er å gjøre det lett for nordmenn å alltid ha friske blomster i hjemmet sitt, eller på kontoret. Vi leverer en helt nydesignet blomsterbukett hjem eller til kontorer èn gang i uken, annenhver uke eller hver måned, og varierer hele tiden på sorter og farger i forhold til sesong.

Hva opplever dere i jobben?

– Variasjon, fleksibilitet og veldig hard jobbing! Det er ingenting som går av seg selv, vi jobber veldig hardt for å få til alt vi gjør. Og vi er utrolig uredde, noe man må være for å lykkes som en bitteliten aktør i et marked med store giganter med lang fartstid. Vi er kreative og har det veldig gøy, men sitter hele tiden med en finger på kalkulatoren for å sjekke lønnsomheten.

Hva er deres fremtidsvisjoner?

– Visjonen vår for fremtiden er å tilby blomsterabonnement og blomsterbokser til hele landet, da vi har veldig mye etterspørsel fra hele Norge. Vi håper også på å gå internasjonalt med konseptet vårt om ikke så lenge. For tiden er vi på utkikk etter gode samarbeidspartnere, da vi har fått erfare at blomster er et utfordrende produkt. Det er ferskvare som krever en viss temperatur, håndtering og varsomhet. Dette gjør verdikjeden vanskelig og vi ser at det kan ta lang tid å få til god lønnsomhet på drift. Derfor ønsker vi å sette Pretty Flowers konseptet inn i et større system, der vi fortsetter med den fantastiske jobben vi gjør på markedsføring og merkevarebygging, men der produksjon og distribusjon gjøres i en eksisterende, mer effektiv verdikjede.

Har dere tips til andre gründere?

– Mange!

  • Først og fremst må vi si at som gründer må man være klar for mye hard jobbing. Det er ingenting som kommer gratis, og man møter på mange uforutsette utfordringer på veien.
  • Noe vi leste i Petter Stordalens biografi: TTT – Ting Tar Tid. Hvis du tror det tar 1 år å bli lønnsom, kan du hvert fall legge til ett år til. Det tar tid å bli kjent og enda lengre tid før salget faktisk tar seg opp.
  • Vær flink til å fakturere kundene dine med en gang, så du er helt sikker på at du får inn alle pengene for salg du har gjort. Det er ingen gründerselskaper som har god likviditet!
  • Ikke vent med å lansere til du har det perfekte produktet, for det får du ikke. Du kommer uansett til å justere produktet underveis og endre på masse. Test ut produktet ditt og lær av de første kundene.
  • Vær ALLER BEST på kundeservice – det huskes, settes pris på, snakkes om og fører til gjensalg. Ikke nøl ett sekund med å erstatte et produkt hvis en kunde klager. Kunden har alltid rett og det vil bare føre til lojalitet ved å være ekstra sevice-minded og ha personlig og profesjonell kundekontakt.