5 steder du burde reise til i 2018!

Årets to første og verste måneder er over, og vi begynner sakte men sikkert å trekke på smilebåndet fordi vi vet at det ikke blir mørkt allerede klokken tre, og at mai faktisk er rett rundt hjørnet. Kanskje har du brukt hver kveld etter jobb på å lete etter årets sommerferie, og i ren desperasjon endt opp med å booke samme sted som i fjor? Shame on you! Eller har du blitt altfor inspirert av sidemannen i kontorlandskapet, og etter for mye traktekaffe, endt opp med å booke nabohotellet på rivieraen. Som etter to uker av fellesferien kommer til å føles som å være tilbake på jobb bare i bikini…

Jeg håper du innerst inne er som meg; alltid på jakt etter nye eksotiske destinasjoner! I så fall skal jeg dele noen reisemål med deg som du bør sjekke ut innen 2018 er omme. Nei, man kan ikke alltid få en hel gresk øy for seg selv, ei heller forvente å ikke høre et eneste norsk ord på fire uker. Men man kan styre unna de største turistfellene, enorme mengder solbrente kanarifugler og få en uforglemmelig ferie likevel.

 


Marrakech, Marokko

Marrakech er byen for alle som elsker farger, interiør og markeder. For alle som tåler høy luftfuktighet, mye krydder og lyden av folk som subber i tøfler. Og for alle som elsker å starte dagen klokken fem med bønnerop etterfulgt av en kopp myntete med like mye sukker som overvekten hjem etter et besøk hos teppehandleren. Og for deg som er eventyrlysten, men synes det holder med en 5 timers flytur fra hovedstaden.

Marrakech er uten tvil en av mine yndlingsbyer. En mer eksotisk perle så nær Europa skal man lete lenge etter. I den pulserende gamlebyen av Marrakech, også kalt Medinaen, finner man de fineste riadene bak de mest slitne dørene, de lekreste putene på bakrommet til den kjipeste kaféen, og den beste maten på steder som egentlig byr deg i mot. I Marrakech kan du ta et eksklusivt dypdykk i en spennende kultur, dra på skattejakt i souken, ta en ettermiddagslur i en hengekøye på en takterasse med utsikt mot Atlasfjellene, se på magedans mens du venter på middagen, og dra på camping i ørkenen.

Så hvordan kommer jeg meg til Marrakech da, tenker du sikkert nå. Da kan jeg bare informere om at Norwegian har direkteflight fra Oslo, og at du like gjerne kan betale ekstra for bagasje med en gang.

 

 

 

Bali, Indonesia

Denne indonesiske øya er en favoritt blant surfeglade australiere, yoga entusiaster, digitale nomader, backpackere og generelt hippe mennesker som liker å starte dagen med en acai bowl etterfulgt av en dukkert i havet og en øl i solnedgangen. Høres deilig ut ikke sant? Livet på Bali er deilig! Det er korte avstander, og øya har alt fra hvite sandstrender og fossefall til vulkaner, grønne risåkre, jungel, turkist hav, klipper og bungalows.

På øya bor en god blanding av lokale og innflyttere sammen i harmoni på tross av religiøse og kulturelle forskjeller. Her er det plass til alle! Og øya i seg selv er den perfekte destinasjonen for både familie-, venne- og kjæresteferier! Det er muligheter for å slappe av og ha en skikkelig strandferie i en deilig villa ved havet, dra på yogaretreat i jungelen, øyhopping til vakre Nusa Penida, surfeleir i Canggu eller oppsøke steder med fest og moro hvis man vil det.

De to raskeste måtene å komme seg til Bali fra Oslo er med Thai Airways via Bangkok, eller Qatar Airways via Doha.

 

 

 

Island

Selv om det nærmeste jeg noen gang kommer Game of Thrones er og ha sittet ved siden av John Snow på en bar i East Village, så vet jeg at naturen på Island er som tatt ut fra en scene i serien jeg aldri kommer til å begi meg ut på. Landskapet på Island tar ordet «breathtaking» til et nytt nivå, og forklarer deg hvorfor du må ha med mer enn et minnekort til kameraet ditt. Alt du trenger er å leie en bil på nettet før du lander, pakke med deg varme klær og ha en GPS som fungerer som den skal. Hvor du sover har ikke så mye og si, ettersom du kommer til å bruke hele dagen måpende langs veien, med badedrakten i baksetet og lua på snei.

Så hvorfor skal du egentlig legge turen til Island i 2018? Fordi det er fantastisk vakkert og urørt, kun en 2,5 times flytur fra Oslo og på grunn av følelsen du får av å bade i en varmekilde langt oppi fjellet mens du skimter fossefall og islands hester beite fritt. Når skal man dra da? Det er bitende kaldt stort sett hele året, så fra april – september er å anbefale!

 

 

Milos, Hellas

Milos er øya for de eventyrlystne, for de som elsker naturen og et landskap fullt av klipper, skjulte bukter, fargerike badehus og hvite strender. Det er øya for deg som liker å utforske nye steder alene, som kjøper med deg hjemmelaget lemonade og gresk bakst og hopper på en scooter med kamera rundt halsen og snorkelen i bagen.

Milos er ikke for folk som foretrekker fancy restauranter og som helst vil tilbringe dagen på Nikki Beach. Øya har en haug av skjulte strender, som kun de som gidder kommer til å oppdage, og øya er også kjent for det månelignende landskapet på stranden Sarakiniko. Milos er stedet for deg som elsker Hellas, men som gjerne vil unnslippe enorme turistmengder og all inclusive-hoteller. Det sies at den beste tiden på året å besøke Milos er rundt påsketider, men av egen erfaring fungerer sommerferien også utmerket ettersom øya ikke har blitt oppdaget av grekofilene ennå.

Hvordan komme seg til Milos? Milos er en del av Kykladene på lik linje som Naxos, Santorini, Ios og Paros og man kan komme seg hit på forskjellige måter, for eksempel fly til Santorini og hoppe på en ferge som tar ca to timer. Da ankommer du midt i byen Adamantas, som du mest sannsynlig vil overnatte i også!

 

 

Sri Lanka

Hvis du ikke har fått det med deg ennå, så er Sri Lanka det nye Thailand. En urørt perle i det Indiske hav, som kommer til å gi deg en omvendt hjemmelengsel og angst fordi du ikke har klart å komme deg ned dit før nå. Denne øya er et surfeparadis, med så god mat at du kommer til å google «singalesisk mat i Oslo» når du kommer hjem. Menneskene og klimaet går som hånd i hanske. Varmt, imøtekommende og eksotisk! Har du planer om å ta turen til sydligere strøk i løpet av 2018, så kan jeg sterkt anbefale og legge ruta mot Sri Lanka. Dette paradiset kommer til å bli mer og mer populært, så du kan like gjerne være en av de første, heller enn å få den anbefalt av noen andre! I Sri Lanka kan du nyte late dager på urørte strender med en kokosnøtt i hånden, besøke teplantasjer og lage egen te, sitte med beina ut av toget gjennom fjellene fra Ella til Kandy, spise hjemmelaget curry på en cafe langs veien og starte dagen med surfing og avslutte den med yoga.