Charity i Florida

Jeg har den siste tiden begynt å jobbe for en veldedighetsorganisasjon som heter Little lighthouse foundation. Veldedigheten hjelper familier som sliter økonomisk, med rus eller alkoholproblemer. Barnehjemmet jeg besøkte tar inn barn fra 0-12 år. Dette er barn som blir tatt fra hjemmene sine av forskjellige grunner, men felles for dem alle er at foreldrene ikke har kapasitet til å gi barna det de trenger. På hjemmet blir barna tatt godt vare på og stelt med.

En gang i uken arrangerer veldedighetsorganisasjonen «Craft Night», hvor vi frivillige leker med barna, leser bøker og gjør aktiviteter sammen med dem, for eksempel maling. Vi har også med snacks til dem. Sist gang hadde jeg med hjemmelaget brownie, siden en av dem hadde bursdag. Før mitt første møte med barna ble jeg forberedt på at det kunne bli litt tøft, fordi barna har så enormt stort behov for kjærlighet og omsorg. På et helt annet nivå enn andre barn. Disse barna trenger virkelig å bli sett.

Da jeg kom inn døren var det en liten, nydelig jente som løp bort til meg og tok tak i leggen min. Hun spurte om jeg kunne lese for henne. Hun hadde store brune øyne og lange tykke mørke vipper, og håret hennes var flettet tilfeldig i en lang flette. Hun spurte om hun ikke kunne få sitte på fanget mitt, og jeg hadde egentlig fått beskjed om at de eldre barna ikke skulle sitte på fanget. Jeg hadde likevel ikke hjerte til å si nei. Hun plukket ut alle de vanskeligste bøkene, altså lærebøkene, og jeg leste for henne.

Møtet med barna var en fin opplevelse på så mange måter, og man får et helt annet perspektiv på ting. Veldedighetsorganisasjonen har en egen app «Little Lighthouse Foundation», der man enkelt melde seg på som frivillig. Organisasjonen holder til i Miami, så hvis du bor i Florida, er på ferie, eller er ny i byen og vil bidra, er det mulighet for alle som vil. Dette har har blitt som en liten ekstrafamilie for meg her i Miami, og en fin måte og bidra og gi tilbake. Jeg har et ønske om å reise til Haiti i fremtiden for å bidra som frivillig der.

Budskapet til en av organisasjonens grunnleggere er: «Not everyone can give with the wallet, but everyone can give with their time.»

X, Eline