Glammy øko-camping; Surf i Portugal

I fjor høst bodde vi i Portugal i tre måneder for å surfe og tilbringe mer tid sammen med vår portugisiske familie. I løpet av perioden planla vi en liten weekendtur. Vi lette etter et sted som skulle få oss til å føle oss oppfrisket, inspirert og ikke minst et sted som tok vare på miljøet. Vi pakket baggene, surfebrettene og bambustannbørstene og dro til vestkysten og Bukubaki resort i Peniche for en helg med glamorøs camping aka glamping!

Glamping er altså en mer komfortabel og luksuriøs form for camping hvor man sover i deilig myke senger inni et stort telt med varme (som går på solenergi). Vi surfet, spiste deilig økologisk mat, testet ut spafasilitetene, og sjekket ut hva som var kult å se i Peniche. På lørdagskvelden inviterte resortet til «skate bowl» hvor de serverte (veggis)burgere og masse lokale skatere kom og viste sine skills, – ikke helt feil! Det var fantastisk å være så nær naturen, men samtidig kunne ha det så komfortabelt og koselig inni teltet med lys i taket.

Hva er et eco-resort?

Det som gjør Bukubaki til et helt spesielt sted er at det er skapt for å fungere i de omgivelsene som allerede var det, i stedet for å erstatte det. Alt er bygget på naturlige materialer, og de benytter fornybar energi til å varme vann og hus. Du får dermed komforten til et luksussted sammen med en kul eco-vibe som vi elsker. Siden vi er de ultimate eco-nerdene ville vi grave litt dypere og finne ut hvordan dette fungerer, og hvordan de har fått alt sammen til å gå rundt. Dere kan lese mer om dette i den fulle artikkelen her.

Marco, grunnlegger & surfelærer

«From the beginning, our mission in building Bukubaki was to give our guests the opportunity to learn and see with their eyes that it’s possible to do something to make this world a better place for us and our children, by raising awareness and promoting respect for mother earth and nature.»

Håper dere ble inspirert til å velge et annerledes reisemål neste gang!