Det er ikke så lenge siden

I lørdagens program av århundrets stemme var det 90-tallet som stod på menyen.

Line og AG stylet som vanlig Bertine, og her deler de sin inspirasjon til stylingen.

Hva tenkte du da du valgte antrekket til Bertine, Line?

Jeg så mitt snitt i å ta frem Buffalo skoene, som både er i motebildet i dag, og som er synonomt med 90-tallet. Her går vi all-in.

Hvor hentet du inspirasjonen fra?

Jeg lot meg inspirere av både Spice Girls, TLC og Gwen Stefani da jeg skulle style Bertine. Vi var innom flere looks, men ble alle enige om at litt mage må vises og Buffalo skoene måtte brukes. 

Hvor kommer plaggene fra?

En kombinasjon av nytt og gammelt. Mange skulle kanskje tro at Buffalo skoene er hentet opp fra kjelleren, men de er faktisk nye i 2017. Baggy skinnbukser fra Mango kombinert med en nettintrøye fra Isabel Marant, og en topp fra Divided. 

AG stod som alltid for sminken, og 90 tallet er det ti-året hun elsket å rote i sminkeskuffen til moren sin, storesøsteren sin og til sin «tante Kari-Ann». Vi måtte spørre henne hvilken tanker hun hadde rundt 90-tallet, og make-up;

Hva er dine minner fra 90-tallet når det kommer til Makeup? Hvor hentet du inspirasjon fra?

Sminke-karrieren startet egentlig i 1984 da jeg malte to store kryss over øya med korrekturlakk, men sånn ordentlig var det nok mer 1991-1992. Eg hadde arva en blå mascara, luggen frotérte jeg med runde, kjappe bevegelser med handbaken, så den sto rett opp som et tynt stålull-slør, for så å forsegle kreasjonen med Studio Line hårspray fra Loreal. Det var den som sprayet rett oppover fra flasken. Jeg fikk den til jul. O’ jul med din hårspray-glede.

Etterhvert kom kajalen, mye kajal, kun på våtkanten. Så kom den sorte Max Factor mascaraen, helst 5 lag, kun oppe. Emoen kom snikende med håret i midtskill og Casting’s blåsorte hårfarge. Huden var lys og helsparkla med Kanebo-pudder, leppene ble tegnet opp med en dyp rødbrun Kanebo lipliner med concealer i midten. Med et intens blikk, smale lepper, lys hud, tynne bua bryn, ikledd levis 555 og topp med snøring, råna vi rundt på Eid. Det dundra i bassen fra «Fina» til «Promenaden». Etterpå shuffla vi på «Fårikål-hålet» (navnet på Fritidsklubben) til Rednex, Scatman og til The Prodigy, vi klina til The Fugees og slo opp til Bon Jovi’s «Always».

Det var mange artige minner som dukket opp fra Bertine og Line når vi skulle se etter inspirasjon til 90-talls stylingen lørdag som var. Men, jeg trengte ikke lete på nettet. Det er jo ikke såååå lenge siden.