Beskytt huden mot påskesolen

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er mange som forbinder UV-stråler med sol og sommer. Det er lett å glemme, men påskesolen er også sterk, og gjerne enda sterkere når den reflekteres i snøen.

Jeg forhørte meg med Signe og Betina på Elite Klinikken hvordan man best kan beskytte huden mot påskesolen. Jeg fikk hjelp til å finne beskyttelse tilpasset min hud, og ble anbefalt solkrem som inneholder både solfaktor og antioksidanter. Jeg fikk også beskjed om at det er viktig med ytterligere påfyll av antioksidanter i serumer og kremer. Jentene som jobber der har bred kunnskap om hud, sol og pigmentering og har virkelig vært en reddende engel for min pigmentering.

De har også ulike foundations som inneholder solfaktor, men her har jeg allerede funnet min favoritt, som jeg har skrevet om HER.

For meg er det viktig å kunne nyte solens stråler med god samvittighet, i visshet om at jeg har beskyttet huden min riktig. Jeg ønsker ikke å påføre huden min unødvendig solskade og potensielt nye pigmenteringer.

Det er bevist at solen står for over 80% av hudens aldring, og at solskader kan medføre tidlig aldring, pigmenteringer, rynker, sprengte blodkar, grov hud, inflammasjon og i verste fall hudkreft.
Solkremen er derfor en «must-have» i min daglige hudpleierutine. Det er kanskje den beste rynkekremen jeg har?

Solens stråler utløser også frie radikaler som angriper huden friske celler. Disse klarer ikke solfaktoren alene å bekjempe, derfor er det viktig å tilføre antioksidanter, som nøytraliserer de frie radikalene. Antioksidanter reparerer også gamle solskader i huden.

Selv er jeg blitt tilhenger av en vitaminboost i ny og ne. Mesoterapi er en behandling som virkelig er i vinden, og den er fantastisk for å forberede huden på påske- og vårsol. Mesoterapi gir merkbare effekter i huden og man får en fantastisk glød dagene etterpå. Behandlingen reparerer, bygger opp og forebygger skader i huden, gjennom tilførsel av næring, fukt, vitaminer og antioksidanter. Du får mange bittesmå stikk i hudoverflaten. Jeg opplevde ikke dette som spesielt ubehagelig, men man kjenner de små stikkene. Denne metoden gjør at ingrediensene trekker dypere ned i huden enn de gjør ved kremer på hudoverflaten, og stikkene stimulerer i tillegg viktige hudceller til økt produksjon av styrke, elastisitet og fukt i huden.

Det finnes også andre serumer for ulike hudproblemer. Mesoterapi kan for eksempel også brukes for å behandle pigmenteringer, aldringstegn, solskader og arr i huden, overalt på kroppen.

Signe og Betina på Elite Klinikken har gjort denne behandlingen på meg nå noen ganger . Jeg har allerede booket time hos jentene før påske, for å klargjøre huden til dager i solveggen.
Behandlingen gir umiddelbar effekt, men best resultat ses etter 1-2 uker. For økt og mer langvarig effekt, anbefales minst 3 behandlinger.

1. Colorescience er en foundation i pudderform, som inneholder SPF. Enkel å påføre, og har fin dekkevne. 

2. Niactil fra Elixir hjelper huden å holde på fuktighet. Den motvirker fine linjer, ujevn pigmentering og demper rødhet. I tillegg gir den glød og klarhet i huden og har fin effekt på urenheter. Jeg har skrevet mer om den HER

3. ZO Oclipse er solkremen over alle solkremer. I tillegg til at den er en fantastisk solkrem er den en perfekt primer under foundation. 

4. OxyGenetix dekker rødhet, arr og pigmentering. Den lar huden puste samtidig som den er vannfast og har SPF25. Jeg har skrevet mer om den HER

//innlegget er merket med reklame da noen av produktene er sponset for testing. Dette er produkter jeg virkelig kan stå inne for og bruker hver dag.