Linda Nordbø

Linda Nordbø startet kommunikasjonsbyrået PYX helt alene for fem år siden. I dag teller selskapet ni ansatte, har kontor i flere byer og kunder over hele landet. Vi har tatt en gründerprat med den dyktige dama.

 

Kan du fortelle oss litt om idéen og konseptet bak PYX?

– PYX er bygget opp på en idé om å være en one-stop-shop for hele bredden av kommunikasjon- og markedsføringstjenester. Vi tilbyr strategisk kommunikasjon, PR, markedsføring, grafisk design og webutvikling. Og vi har klart å treffe et behov i markedet, og hjulpet kundene våre til å oppnå bedre resultater. Etterhvert har vi blitt ni ansatte, og vi har utvidet konseptet og tjenesteporteføljen vår i takt. Vi arbeider med en rekke forskjellige bransjer, og har i dag kunder over hele landet. Vi har ansatt mennesker etter kompetanse og personlige egenskaper, og satt sammen et team som det virkelig gnistrer av. Jeg er veldig, veldig stolt av det kollegiet vi har samlet og av den bredden av tjenester vi kan tilby med denne gjengen.

Hvor er dere lokalisert?

– Vi har hovedkontor i Haugesund og avdelingskontor i Bergen, men jobber med kunder over hele landet.

Hva opplever dere i jobben?

– Vi får være med på å bygge opp små og store merkevarer, og det er utrolig kult når vi ser at kunden oppnår et mål de har hatt lenge, og vi vet at vi har vært med og bidratt. Det samme gjelder også internt. Vi forsøker å ha fokus på kompetanseoverføring oss imellom, og det er lite som slår mestringsfølelsen når det «løsner» på noe du ikke kunne fra før.

Hva er du mest stolt av?

– Når jeg er førstemann på jobb om morgenen, og hører døra gå opp med den ene smartingen etter den andre som kommer på jobb. En arbeidsplass som jeg har vært med på å etablere. Det gjør meg stolt og ydmyk. Jeg er nok ikke så god på å stoppe opp og reflektere over hvor stort PYX har blitt, men det slår meg mange ganger i uken at, fyttigrisen så mange kule prosjekter vi får være med på!

Linda Nordbø sammen med kollega og PYX-partner Sonia Huanca Vold

Hva er deres fremtidsvisjoner?

– PYX har fortsatt store vekstambisjoner. Vi ønsker å utvikle tjenestetilbudet vårt ytterligere, og holder løpende øyne og ører åpne for spennende samarbeidskonstellasjoner som kan komme kundene våre tilgode. På lengre sikt ønsker vi å styrke alle fagområdene våre med enda flere kloke hoder. Vi har blant annet store fremtidsplaner for kontoret vårt i Bergen.

Har dere tips til andre gründere?

– Forretningsidé er viktig! Sørg for at du tilbyr noe som markedet faktisk etterspør eller ikke visste at de trengte. Alliér deg med et godt nettverk og søk råd utenfra når du står fast.

Er man gründer i småbarnsfasen (som gjelder for store deler av PYX), er det viktig at man lager seg gode rutiner for når man er på jobb og når man ikke er det. Gründerlivet er altoppslukende, både for oss som har etablert selskapet, men også for de som jobber her. Det er alltid noe som skulle vært gjort, og man har alltid én arm eller fire for lite. Skal man holde ut i lengden, er det viktig at man lar både seg selv og de man jobber sammen med få ha fri når de har fri.

Les mer om PYX her: www.pyx.no

PYX-partnerne Jon Andreas Tveit, Bjarne Laastad, Sonia Huanca Vold, Linda Nordbø og Thomas S. Jansen

FOTOS: Magnus Westerlund