Vegansk bananbrød

Processed with VSCO with a6 preset

En ny uke står for tur, og nå er det jo bare en snau uke før det er påske som står på agendaen for de fleste. I den anledning tenkte jeg å dele mitt veganske bananbrød med dere. Dette har jeg laget hver helg de siste månedene. Det er så sinnsykt godt med kaffe på sengene på sene helge morgener, og brødet er et perfekt mellommåltid hvis man bare er litt sulten. Kjæresten min digger det også, og han er vanligvis ikke like glad i å prøve ut sånne rare mattrender som det jeg er.

Det tar ikke mer enn en drøy time å lage (inklusiv steking), og det er veldig enkelt. Perfekt å lage for både store og små nå i påskeferien, tenkte jeg.

Så sånn går det da:

Sett ovnen på 180 grader.

Du trenger:

  • 5 modne bananer
  • 1 kopp havregryn
  • 1 kopp valnøtter
  • 1 kopp mandler
  • 3 ss «maple sirup»
  • 2 ss kanel
  • 1 ts bakepølver

Miks alt sammen i en mixmaster til deigen blir nokså fin. Putt deigen i en brødform (hvis du ikke har, funker kakeform fint). La den steke i 1 time. Jeg elsker å servere det med mandelsmør med kokos smak, men det er like godt (om ikke bedre – det synes mannen i huset her) uten noe tilbehør. Håper det smaker <3 xx Rikke