Hip hideaway: The Slate, Phuket

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg alltid er på jakt etter steder å bo på reise som har det lille ekstra. Og med det lille ekstra, så mener jeg egenlig ikke noen form for overdådig luksus, snarere tvert imot. Mer et touch av noe helt spesielt som gir deg den umiddelbare følelsen av at du skulle ønske du kunne være der for alltid.

Hotellet The Slate i Phuket er et sånt hotell! Et hotell som du ikke ønsker å forlate når du først har kommet deg inn, til tross for at du befinner deg i Thailand, og at landet har haugevis med eksotiske strender som du i utgangspunktet var kommet for å besøke.

Eieren av hotellet har sammen med sin datter sørget for å lage en oase av en verden som gjenspeiler historien til forfedrene hans, om tinn-utvinningen som preget øyas tidligere liv. De har på en naturlig og luksuriøs måte klart å gjenskape en svunnen fortid i delikate materialer, som gir deg en overveldende følelse av fred og ro og gjør deg zen fra topp til tå.

The Slate er hotellet for deg som ikke bare er ute etter å ha et deilig sted å tilbringe natten, men som vil ha en hotellopplevelse utover det vanlige. Det er like fint for familier med småbarn som for par og vennegjenger. Med tre store svømmebasseng i ulik stil finner alle et sted å tilbringe late dager i solsteken, og med åtte forskjellige restauranter kan jeg love deg at du både blir mett og tilfredstilt. Hotellet har også et spa med dyktige mennesker som tilrettelegger spaopplevelsen for deg – enten du trenger en detox, er solbrent eller har behov for fuktighet og avslapping etter en lang flytur.

Vi var så heldige å få tilbringe dagen i hotellets private pool villa noe jeg kan anbefale til alle som vil unne seg selv og familien litt luksus. Nei, det er ikke billig. Men hvis man bare planlegger litt, slår seg sammen med et vennepar og reiser off-season, så får man det til om man vil.

Før jeg glemmer det, må jeg også legge til at hotellet ligger perfekt til mellom vakre Nai Yang Beach og et grønt, frodig og fredet naturområde, og ikke mer enn knappe 10 minutter fra flyplassen i Phuket. Jeg er ikke av typen som pleier å oppholde meg så mye på hotellområdet når jeg er ute og reiser, men tro meg; jeg hadde ikke hatt noe i mot å bli fanget her i en ukes tid.