10 tips til en real vårrengjøring

Tirsdag 20. mars markerte vårjevndøgn og den første vårdagen! Det vil si at dagen er like lang som natten, og vi går lysere tider i møte. Har du hørt om manifestering? Våren er en perfekt tid for å manifestere endringer i livet ditt og ting du ønsker å oppnå. Det er også tid for en real vårrengjøring. 

I yoga sier man at dette er en perfekt tid for å sette en «sankalpa» som betyr en intensjon for tiden fremover. Det er en kort setning som beskriver hvordan du vil føle deg – for eksempel «jeg er sterk», «jeg har ro i sjelen», eller «jeg er lykkelig». Dette er ikke et ønske, men noe du har en intensjon om å bli. Videre skal man virkelig kjenne på godfølelsen av å allerede ha det vi ønsker å manifestere, som om det allerede har skjedd.

For at vi skal kunne la nye fine ting komme inn i livet vårt, må vi rydde plass. Vi må sett av litt tid til å planlegge, og til å tenke igjennom hvilke områder av livet som trenger en rengjøring. Det kan være boden, kjærlighetsforholdet, jobben eller lommeboken. I denne artikkelen gir vi deg våre 10 beste tips for en real ryddeøkt.

Her er våre 10 beste tips for en real vårrengjøring

  1. Gå igjennom kjøleskapet og alle skapene på kjøkkenet – rydd og vask ordentlig! La deg inspirere til å tenke frisk og grønt i matveien fremover, det er så mye bedre for helsen, miljøet og dyrene. Sjekk ut oppskriftene til Julie, Line, Rikke, bloggen til Deliciously Ella og Lee from America.
  2. Ta en gjennomgang av klesskapet, og sjekk om du faktisk bruker og elsker alt som henger der inne. Det kan kanskje være en god idé å sjekke ut appen Tise eller gi bort noen av klærne dine til Fretex. Gå på vintage-skattejakt i hjembyen din, og la deg inspirere av Anniken Jørgensen sin vintageguide.
  3. Har du lenge hatt en drøm om hva du vil drive med? Eller føles det som om du ikke får nok ut av jobben du er i? Les gründerintervjuene skrevet av Nina her på Dailystory, og la deg inspirere av folk som går sin egen vei! Kanskje det gir deg noen retningslinjer for hva du egentlig har lyst til å gjøre.
  4. Ta en titt i nettbanken og sjekk om du egentlig har oversikt på hva du bruker penger på. Har du hørt om grønne fond? Her kan du spare pengene dine i miljøsaker og håpe på god avkastning.
  5. Rydd i kalenderen og sett opp et bra treningsprogram for tiden fremover. Det er ikke for sent å komme seg i form før sommeren. Det handler ikke om å passe inn i en bikini, men heller å føle seg som en superstar fra innsiden ut! Sjekk ut yogafilmene til Bertine (hun er helt rå), og les dette innlegge til Tone om forhold til kropp.
  6. Rydd i toalettmappen og baderomsskapene. Bruk appen beatthemicrobeeds for å sjekke om du har mikroplast i noe av produktene dine. Bli inspirert av AG sine videoer for å bruke sminke på en kul måte fremover.
  7. Lag en liste over alt du har lyst til å oppleve i sommer, og tenk igjennom hva du må gjøre for å kunne oppleve disse tingene. Vi synes ikke man skal slutte å reise helt fordi man ønsker å være miljøvennlig, men når du først skal på tur; tenk nøye igjennom både transportmetode og livsstil før, under og etter reise. Kanskje det er steder i nærområdet du kan oppdage? Norge er vilt vakkert. Sjekk ut Marlene sine reisetips.
  8. Dette er en perfekt tid for å få oversikt over hvor mye plast du omringer deg med og hvor du kan kutte ned. Husk at det er bra for helsen din! Og selvfølgelig vil delfinene og havskilpaddene bli veldig glade for å slippe å svelge plastposer. Fyll heller hjemmet ditt med vakre planter og ting som virkelig betyr noe for deg, istedenfor masse billige kjipe ting som du ender opp med å kaste eller som går i stykker.
  9. Bytt ut alle giftige vaskemidler i hjemmet med miljøvennlige og giftfrie alternativer. Visste du at de kjemiske vaskemidlene vi bruker til vanlig kan drepe tarmbakteriene kun ved at vi får dem på hendene og puster dem inn? Så sterke er de! Disse finner du både i matbutikker som COOP og Rema1000 og på helsekost.
  10. Lag deg et visjonsbrett, og tenk på hvor lys fremtiden din ser ut! Sjekk ut denne youtubevideoen til Cornelia Grimsmo for å se hvordan det kan gjøres.