Dailytalk: Marte Dahlgren

Marte Dahlgren er superstylist, motekonsulent og ei tvers igjennom kul dame! Vi trenger fler genuine mennesker som Marte her i verden, og i ukens Dailytalk får vi innblikk i både hva hun har i kjøleskapet og hva som er hennes guilty pleasures!

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vårt girlcrush?

– Håper jo det er fordi jeg er en «ekte» dame da, som Julie (Varner) selv sa 🙂

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?

– Jeg er ingen selfiequeen. De fleste selfies blir i speil – ofte på jobb i prøverom når jeg prøver klær for kunder slik at de får se det på.. Som feks her i prøverommet hos Svean på Paleet i en herlig rosa kreasjon fra Rodebjer: 

…også må vi få en dårlig selfie.. 

– Jeg tar sjelden en ekte selfie uten filter og rekvisitter: 

Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vår «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine og hvor lang tid bruker du på badet?

– Tusen takk <3 Søvn og vann er mine to viktigste ingredienser. Og en «passion for what you do», slik at det er enkelt å stå opp om morgenen:) En sort kaffe (og ofte litt sitronvann) er beste start, jeg eeelsker den første kaffen om morgenen. På badet kan jeg være ganske kjapp, en dusj med min deilige Exuviance ansiktsvask, deretter krem i samme serie. Jeg prøver å bruke lite sminke, dæsjer på litt concealer, litt mineral-pudder for å jevne ut og gi glød, og  innimellom en sving med mascarabørsten. Håret får luft-tørke og ofte on the go. En jeans, en t-shirt og kanskje en blazer – og så er jeg som regel klar.

Favoritt duft?

– Le Labo – The Noir, for øyeblikket

Hva vil du helst at mannen din skal lukte?

– Jeg elsker lukten av nydusjet og nyvasket hår. Eller lukten av feks en deilig solkrem som gir minner til ferie-følelsen.

Hva hører du på akkurat nå?

– Jeg hører mye på norsk musikk om dagen, det tar jo helt av med talenter! Men min evige favoritt er The XX – aller helst alt for høyt mens jeg kjører bil.

Og hva ser du på akkurat nå?

– Jeg har ikke TV og prøver å ikke se for mye på serier, for jeg får helt dilla og klarer ikke gjøre annet.. Men ser stadig etter styling-inspirasjon i Sex & The City på reprise, og så hele Suits og GOT i reprise i fjor. Ellers synes jeg det er veldig gøy med bra film.

Take-away eller hjemmelaget?

– Det er veldig hyggelig med hjemmelaget hvis man har noen å lage den til – eller enda bedre noen å lage den sammen med. (Gjerne med et glass vin og litt god musikk i tillegg). Sushi take away er heller ikke feil…

Hvilken 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?

– Vin, usøtet mandelmelk, gulrøtter, egg og cottage cheese (to sistnevnte til mine proteinpannekaker som jeg lager alt for ofte)

Hva er din kaffebestilling?

– Helt sort kaffe, always.

Hva er din guilty pleasure?

– Jeg har mange.. You only live once! Alt fra Smoothie Exchange Cacao Crunch smoothie til Kardashians på nett-TV og sjokolade-is.

Hva får deg til å gråte?

– Begynner alltid å gråte om andre rundt meg gråter. Er lettrørt.

Når gråt du sist?

– For noen dager siden. Nå er det snart fire år siden pappa gikk bort, men jeg tenker fortsatt på ham hver dag.

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?

– Et råd jeg vil gi alle femten åringer i Skandinavia; REIS! Opplev verden! Det er viktig å se andre kulturer, så vi forstår hvor godt vi faktisk har det her oppe (og hvor fantastisk heldige vi er)! Bruk tiden ute til å lære språk, det får man alltid bruk for.

Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

– Jeg prøver å ikke angre på ting, og heller fokusere fremover.

Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?

– Ohh, den er vrien! Helt sikkert mange andre også men i farta hadde jeg invitert pappa, Grace Coddington og Princess Diana.

Hva hadde dere snakket om?

– Livet <3

Hva hadde du servert?

– Pappa var en fantastisk kokk, så om han hadde kunne kommet, vet jeg han gjerne hadde fått bestemme og kokkelere hovedretten. Til dessert hadde jeg disket opp med Mormors sjokolademousse – en sikker suksess.

Hva bestiller du i baren?

– Som oftest et glass vin, men til fest er en “Piscine” sjeldent feil; Champagne i et stort glass med isbiter.

Hva er ditt morsomste partytriks?

– Tror ikke jeg har et party-triks faktisk.. Må evnt være en on the spot koreografert dans ti en hel sang av feks Britney Spears eller Michael Jackson. Venninnene mine har noen videoer av det, men tror vi lar være å publisere de.

Hva er den siste gaven du gav?

– Masse blomster og et helt nytt antrekk til mamma til morsdagen. Jeg elsker å gi gaver!

Hvem fikk du din siste SMS fra?

– De er sjelden jeg bruker sms, så den er fra Norwegian…

Hva stod det i den?

– “Velkommen om bord”

Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?

– Omtenksom, kanskje?

Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?

– Jeg har så mange forbilder og inspireres av så mye. Jeg synes det er viktig å se utenfor sin egen bransje også for forbilder og inspirasjon. Men mamma er for alltid min heltinne.

Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?

– Det fineste stedet jeg vet om er morfar sin lille hytte som ligger helt ute i vannkanten i nærheten av Engelsviken. Her har jeg vært hver eneste sommer i 33 år – her finner jeg roen. Norge er fantastisk.

Hvor går ditt neste reisemål? 

– Mitt neste reisemål er nok som vanlig Paris (er der ofte med jobb), men jeg har faktisk aldri vært i California – så jeg håper å få til en tur dit i løpet av 2018.

Ditt beste råd til Dailystory, og hvorfor digger du oss?

– Keep doing your thang, ladies!