Hjemmelaget snickers med adaptogener

Hjemmelaget sjokolade er seriøst noe du burde teste ut, spesielt denne oppskriften her! Den er vilt god, og samtidig full av masse gode ingredienser. Si hei til veganske snickers med adaptogenene ashwaganda og maca!

ADAPTOGENER: Hva i all verden er en adaptogen? En adaptogen er en substans som øker kroppens evne til å takle stress. Disse plantene er spesielt gunstige for å balansere hormoner og kroppens stress-respons kortisol. Navnet kommer fra plantens evne til å adaptere/tilpasse seg til kroppens behov. La oss si at du er trøtt og sliten, så skal den gjøre deg mer våken. Men hvis du er gira og stresset, skal den hjelpe kroppen din med å slappe av. De kan være ganske sterke, så les deg gjerne opp og snakk med en profesjonell om hvilke urter du burde prøve ut.

ASHWAGANDHA: Ashwaganda er en adaptogen som hører til tomatfamilien, og har vært brukt i India og Sri Lanka de siste 50 000 årene innenfor Ayurveda. De siste årene har denne adaptogenen fått mye oppmerksomhet innenfor wellness, og det med god grunn! Ashwaganda er kjent for å hjelpe kroppen med å redusere stress, styrke immunforsvaret og hjelpe til med mental helse, slik som å motvirke depresjon og øke konsentrasjon.

MACA: Macaroten er i samme familie som (radical) brokkoli og kål, men har enda flere unike egenskaper. Maca vokser i sør Amerika, hovedsakelig i Peru. Den inneholder hele 18% protein og en hel del godsaker slik som magnesium og jern. Maca er kjent for å balansere hormonene til både kvinner og menn (PMS, overgangsalderen, fertilitet, testosteron og østrogen).

Snickers med adaptogener 

Ingredienser 

Bunnen

  • 1/5 kopp mandelsmør
  • 1,5 ss kokosmel

Karamellsaus

  • 6 store Medjooldadler
  • 1 ss macapulver
  • 1 ss ashwagandha
  •  1 ts smeltet kokosolje
  • 1/4 kopper cashewnøtter

Sjokoladelaget

  • 1 ss smeltet kokosolje
  • 50 g kakaomasse

Fremgangsmåte

Bunnen

Bland sammen mandelsmør og kokosmel, og hell over blandingen på et bakepapir (sjekk dette merket her for miljøvennlig versjon uten blekningsmidler og klorinfritt). Prøv å forme blandingen til en rektangel, ca 1 cm tykk, og plasser den i fryseren i ca. 30 minutter.

Karamelsaus 

Ta ut steinen av dadlene og legg dem, adaptogenene og kokosoljen i en blender og bland det sammen til det har fått en myk karamell lignende konsistens. Ta bunnen ut av fryseren (etter 30 minutter), og spre ut karamellsausen med en slikkepott. Spre forsiktig nøtter over hele flaten, og legg alt sammen tilbake i fryseren i ca 30 minutter.

Sjokoladelaget

Til slutt, legg kakaomassen og kokosoljen i en gryte, og la det smelte helt. Ta en skje, og hell sjokoladen forsiktig over Snickers-barene. Pass på å få sjokoladen overalt, da smaker det ekstra godt! Legg barene tilbake i fryseren i nye 30 minutter, og så er de ferdige og klare til å serves. De smelter fort, så legg dem i fryseren hvis du ikke har planer om å spise alle med en gang. Håper det smaker!

Farlig gode!