A bowl of happiness

Mange Spør meg hva jeg spiser og hva jeg har i kjøleskapet. Så jeg kommer til å bli flinkere til å dele #foodbyeline fremover.

Jeg elsker å lage mat, men i en stressende hverdag og med mange reisedager uten kjøkken, blir det enkleste ofte det beste. Jeg trener mye, både styrke og kondisjon, så prøver alltid å få i meg nok proteiner for å beholde muskelmasse.

Jeg elsker å lage store deilige salat-bowls til lunsj, eller middag.
Jeg prøver å alltid ha disse ingrediensene i kjøleskapet, men vær kreativ og bruk dine egne favoritt-toppings.

Mine favoritt-toppings;

Spinat
linser
bønner
kikerter
avokado
tomat
artisjokk
paprika, grønn eller rød
rødbeter
Cottage cheese
egg
agurk
solsikkefrø
gresskarkjerner
parmesan

Med disse ingrediensene kan jeg variere med forskjellig type salater, eller har alt i én. Litt avhenge av hvor sulten jeg er, eller hvor mye tid jeg har. I det siste har jeg brukt mye cottage cheese som proteinkilde i salaten, men egg, tofu, fisk eller kylling kan også brukes.

Jeg digger å lage min egen lille cottage cheese-blanding til salaten.
Til den trenger du:
1/2 boks cottage cheese, 1 ss salsa, 1 ss parmesan, salt, pepper. Bland sammen og ha over salaten.

Som dressing bruker jeg som regel balsamico, og til slutt drysser jeg litt ristede solsikkefrø eller gresskarkjerner over. Dette gir salaten litt crunch.

Tips: Mitt hemmelige våpen på kjøkkenet er saksen. Det høres sikkert rart ut, men når du kutter opp salat, er det mye lettere å bare legge salaten i bollen og bruke saksen til å ¨choppe¨ salaten i mindre biter. Dette er selvsagt en smakssak, men jeg liker at salaten ikke har for store biter.

Denne salaten er glutenfri og har et høyt innhold av protein, mye fiber og gode fettkilder som er perfekt for deg som trener. Bruk fantasien, og prøv deg frem med dine egne favorittgrønnsaker, eller test ut om du liker min.

X, Eline

English 

Many people ask me what my diet looks like, and what I have in my fridge. So I’m going to share more #foodbyeline in the future. I love to cook, but in a stressful everyday life, and with many days without cooking, the simplest is often the best. I exercise daily, so I always try to get enough proteins to keep muscle mass.

I love to make big delicious salad bowls for lunch, or dinner. I always try to have these ingredients in the fridge, but be creative and use your own favorite «toppings».

My favorite toppings: 

Spinach
lentils
beans
chickpeas
avocado
tomato
artichoke or palm of hearts
peppers green, or red
beets
cottage cheese
egg
cucumber
sunflower seeds 

pumkin seeds
parmesan 

From these ingredients I can vary between different types of salads or have everything in one. Depending on how hungry I am or how much time I have. These days, I use a lot of cottage cheese as a protein source in my salads, but eggs, tofu, fish, or chicken can also be used.

I love to make my own little cottage cheese mix for the salad. To this you need: 1/2 box of cottage cheese 1 tbs salsa, 1 tbs parmesan, salt, pepper and mix together.  Then add over the salad.

As a dressing I usually use balsamic vinegar, and finally I brush some roasted sunflower seeds or pumpkin seeds over. This gives the salad a little crunch.

Tip: My secret weapon in the kitchen is the scissor! It may sound strange, but when you cut up salad it is much easier to just put the salad in the bowl and use the scissor to «chop the salad into smaller pieces.» This is obviously only if you prefer your salad more chopped. I prefer mine like that.

This salad is gluten free and has a high content of protein, a lot of fiber and good fat sources that are perfect for you as a trainer. Use the imagination, and try out your own favorite vegetables, or test if you like mine.

X, Eline