Camilla Stenberg

Camilla Stenberg er utdannet klesdesigner fra Milano, og har jobbet mange år som designer i sportsbransjen. Så fulgte hun drømmen, og startet for seg selv med klesmerket Camilla Stenberg. Vi var nysgjerrige på hva som driver henne, og slo av en prat.

Kan du fortelle oss litt om idéen og konseptet ditt?

– Jeg bestemte meg for endelig å følge drømmen min da jeg var i min første barselpermisjon. Jeg hadde til da jobbet som designer i sportsbransjen i 11 år, og merket at jeg ikke var så veldig gira på å gå tilbake igjen til det. Tanken på å skulle være borte to-tre uker i Kina fire ganger i året, var ikke så veldig fristende etter at jeg fikk barn.

Da jeg kom hjem fra studiene i Milano i 2006, ble jeg utnevnt som årets debutant-designer på Oslo Fashion Week. Den kolleksjonen inneholdt masse kjoler, både til dag og kveld, og det var nettopp dette jeg ville gå tilbake til. Jeg ønsket å kunne tilby skreddersydde designkjoler til bryllup og selskap, til konkurransedyktige priser. Det er få aktører i dette markedet, og jeg mente det var plass til en til.

Og jeg tror mange kunder ønsker nettopp det å kunne få lov til å være med i hele designprosessen, og få være med på kreere kjolen sin selv. Slike bestillinger kommer imidlertid ikke hver dag, så derfor har jeg også laget en liten kolleksjon med «melk og brød»- produkter, som består av hverdagsbekledning som er mer salgbart. Dette til en mye lavere pris. Det gjør at jeg lettere kan tjene litt penger på det jeg gjør. Men det er ingen tvil om at det tar tid å bygge opp en merkevare, og at det ikke gjort over natten.

Jeg er superheldig som har en mann som backer meg fullt og helt. Uten han hadde ikke dette vært mulig. Foreldrene mine har også backet meg i alt jeg har gjort fra jeg var liten, og det har hatt utrolig mye å si. Å få selvtillit til å ha troen på seg selv, og det man gjør.

I tillegg er jeg så heldig å ha mange søte profilerte venninner som liker det jeg gjør, og som bruker klærne mine.

Hva opplever du i jobben?

– Jeg treffer mange spennende mennesker, og syns jeg selv er fantastisk heldig som får drive med det jeg nettopp elsker; å designe, å kreere og å skape noe som noen føler seg ekstra fine i. Men det er også dager da jeg skulle ønske jeg hadde en jobb å gå til, der jeg hadde en fast stilling, en fast inntekt, og der jeg visste at når jeg dro hjem fra jobb så hadde hodet lagt igjen jobben på kontoret. Hodet mitt er alltid på jobb.

Og det er mange ganger jeg syns det jeg driver med kan virke litt overfladisk. Nettopp derfor har jeg valgt et miljøetisk fokus rundt merket mitt. Jeg har planer om å gjøre mer rundt dette etterhvert som jeg vokser. Selv om jeg er liten i en stor verden, er jeg av den oppfatning av at alt hjelper. Det er akkurat derfor jeg leverer alle produkter uten plastemballasje, og sender alle varer til kundene i resirkulert papiremballasje. Camilla Stenberg AS gjør dermed en viktig jobb for miljøet, og det er dessuten et viktig signal til samarbeidspartnere og kunder.

Hva er dine fremtidsvisjoner?

– Å levere enda flere kjoler til flere vakre damer der ute. Å bli en merkevare som de fleste kjenner til, og å være synlig i flere av de største motebutikkene rundt i Norge, men da med mine «melk og brød»-produkter som for eksempel playsuiten jeg har designet. Nå har jeg kun en mini sommerkolleksjon, men denne har jeg planer om at skal vokse, og jeg har også en drøm om å lage produkter for høst og vinter sesongen. Vi bor tross alt i Norge.

Jeg håper også at vi blir flere i staben etterhvert som merket mitt vokser. Noen som kan bidra med alt det jeg ikke kan, og dét er mye. Å være selvstendig næringsdrivende helt alene krever sitt. Det er mye administrativt som følger med, så det blir mye mindre tid til å gjøre akkurat det jeg elsker; å være kreativ. Samtidig savner jeg av og til å ha en sparringspartner.

Har du tips til andre gründere?

Aller først: Har du en drøm, følg den! Samtidig er det viktig å være litt realist. Ting tar tid. Jeg tror det er viktig å ikke hoppe forhastet inn i noe, men tygge litt på drømmen, og lage en fremdriftsplan. Det å drive for seg selv gir en ekstrem frihet på den ene siden, samtidig som det kun er opp til deg selv om jobben blir gjort, og om pengene tikker inn etterhvert. Så det må ikke bli en hvilepute.

Ta skritt for skritt, og veien legger seg mens man går. Og ikke glem å ha det gøy underveis!

Innlegget er merket Reklame ettersom Camilla Stenberg er venninne med flere av oss som står bak Dailystory.