Hippieparadis på Costa Rica

Spontant booket vi billetter til det som er kjent som både surfe-, yoga- og plantebasert mat-himmelen – Costa Rica. Det må ha vært den beste avgjørelsen vi har tatt på en god stund. Costa Rica er et fantastisk land med stort fokus på å ta vare på naturen, miljøet og dyrene. De er også kjent for å ha et av verdens lykkeligste og lengstlevende folkeslag.

Det er utrolig imponerende og inspirerende å se hva de har fått til. For eksempel serveres det minimalt med plastsugerør, og det er fokus på å resirkulere og å spare på vannet. Hele 88% av energien kommer fra fornybare kilder. Det er også stedet der man står opp før solen, spiser den ferskeste frukten proppet med solenergi, og der man fyller på med alt man trenger for god helse.

Vi tilbrakte den første tiden i hippiebyen Santa Teresa. Før var Santa Teresa en stille og rolig fiskelandsby man kun kunne komme til ved hjelp av hest (i 1992!). Nå har byen forandret seg ganske mye, og det finnes virkelig yoga-shalaer på hvert hjørne. Det som er veldig fint, er at det ikke er bygget et eneste stort hotell som har ødelagt naturen. Alt er bygget for å passe inn i landskapet. Førsteinntrykket viser deg en by basert på en støvete landevei med noen enkle kaféer, men etterhvert som man begynner å surfe og utforske hva som finnes oppover bakkene, spiser på de lokale stedene og møter de fantastisk fine menneskene, så kan man ikke annet enn å elske stedet.

På strendene er det fortsatt en god del søppel etter både turister og lokale. Vi ble invitert med til å rydde stranden sammen med Lapoint, og ryddet også på egenhånd etter at vi hadde surfet. Det er ikke miljøvennlig å reise, men når man først gjør det, kan man ha som regel å legge igjen et håndavtrykk istedenfor et fotavtrykk. Det vil si at du hjelper til mer enn du skader stedet du er på.

Vi tenker å komme med en liten guide til alle stedene vi har besøkt her etterhvert! Nå skal vi nyte de siste dagene før det bærer hjem til Norge og hverdag. Borte bra, hjemme best!