Hårbøyler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukens budsjett tips er en liten «gjør det selv». Det florerer av hårbøyler der ute, og de fleste har sikkert fått med seg at dette er en stor trend. Jeg har skrevet om det flere ganger tidligere HER og HER.

Jeg bruker mine kroner fra Cindy Roe masse, og også bøylene fra The Love Knot/Me and my Cousin Fornebu. De redder ammehårene, og er også med på å pynte opp et enkelt antrekk.

Jeg stod på venteliste på en bøyle jeg hadde lyst på, men når jeg må vente 2 månder på noe jeg gjerne skulle hatt i går, da hiver jeg meg rundt.

Først ble det en kjapp tur innom Panduro Hobby for å kjøpe plastbøyle, lim og bånd. Deretter måtte jeg innom Rainbow fashion for å gå til anskaffelse av mer bånd, og også stoff.

Da jeg først satte i gang med mitt lille prosjekt så ble en bøyle til ti. Jeg flettet enkel macrame rundt hver bøyle, og sydde endene sammen for hånd. Noen av bøylene pyntet jeg med knapper og strass.

Jeg har definitvt ikke funnet opp kruttet -det var det noen andre som gjorde. Men er du fingernem så kan du enkelt lage en bøyle til rundt hundrelappen. Selve plastbøylen koster 29kr, og bånd og strass kommer i tillegg. Jeg fant frem noen gamle øredobber fra Gina Tricot, et ødelagt smykke fra Zara og plukket av strass jeg fant på et armbånd jeg fant på salg på H&M og dekorerte bøylene med det. Jeg hadde også noen rester av et jeansstoff jeg har klippet av en skjorte som ble klippet opp i strimler. Det ble nok til to bøyler.

Her er det bare fantasien som bestemmer. Bruk det du har tilgjengelig, eller benytt deg av tekstilbutikkene som selger både stoffer og bånd i alle varianter. Det er mye billigere å kjøpe stoff i metervare, for så å klippe de opp i tynne strimler (ca 5 cm). Bånd i metervare er dyrere, og jeg brukte ca 4 meter bånd på de bredeste bøylene.

Jeg elsker små kveldsprosjekter som dette, og har flere ideer på lur. I morgen går turen til Panduro Hobby for å kjøpe flere bøyler. Det er ikke så lenge til 17-mai, og jeg har tenkt å lage en bøyle jeg kan bruke til fantasistakken min fra Eva Lie Design.