(Nesten) ekte Brasiliansk Acaìsmoothie

SONY DSC

Å starte dagen med en smoothie er så enkelt og godt. Den kan tilberedes raskt, den metter lenge (hvis du har i riktige ingredienser) og den smaker aldeles nydelig. Det er en perfekt måte å få i seg energi og viktige næringsstoffer som du vil trenge utover dagen på. FOR en start på dagen!

Da jeg (Susanne) bodde i Brasil levde jeg på açaíbowls, og mot slutten spiste jeg sikkert en hver eneste dag. Jeg var til og med i Amazonas og klatret i açaítre og fikk smake de ekte bærene – de er sååå bitre. Ferdig açaísmoothie ble solgt overalt, og jeg ignorerte totalt det faktum at den som selges i Brasil var proppfull av sukker. Det gav meg heldigvis masse energi til å surfe dagen lang. Det er fortsatt noe av det beste jeg vet, og det er heldigvis veldig lett å lage en god variant hjemme!

  Açaíbærene kommer fra Amazonasjungelen i Brasil og Peru. Der har bærene vært en del av kosten til urbefolkingen i flere århundrer – og hvis ikke det er kule folk, så vet ikke jeg. Açaí kan kjøpes i frosne bær, pulver eller kapsler. Det kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i bærene i Norge, men pulveret kan kjøpes på helsekost eller iHerb og vil vare lenge, så det er definitivt en god investering. Velg helst et økologisk stemplet merke. Det er viktig at høsting av bærene foregår på en bæredyktig måte som er til fordel for de lokale, og bidrar til å holde Amazonasjungelen fri for sneaky bedrifter og lortekjemikalier. Dette er enda en hyggelig fordel ved å spise hyggelig mat. Pulveret kan brukes i smoothier, desserter eller i hjemmelaget sjokolade. Bærene har rikelig med antioksidanter, omega-3 og omega-6, fiber og protein.

SONY DSC

Favoritt smoothie med açaí

(2 porsjoner)

  • To bananer
  • En god neve spinat
  • En god neve frosne bringebær
  • En spiseskje med açaípulver
  • Ca 2 dl. plantemelk (mandelmelk gir en virkelig kremete og god smak!)

Ha i bananene først sammen med spinaten og melken. Det kan være lurt å blande dette sammen først for å lage en god og kremete base. Deretter tilsett bringebærene og acaipulveret. Topp gjerne smoothien med hempfrø for proteiner, solsikkefrø for en god dose magnesium (balanserende for kvinnehormoner), og gojibær.

SONY DSC

Her er et lite bildedryss fra soldager i Brasil i fjor.

Nettern på besøk – måtte selvfølgelig teste favoritten