Ok, så det første du tenker er kanskje at det kan da umulig være miljøvennlig å reise? I hvertfall ikke med fly? Det er dessverre helt riktig. Det er vanskelig å forsvare at det er miljøvennlig å reise langt med fly, men på den annen side vet vi at nordmenn, inkludert oss selv, elsker å reise, utvide horisonten og bli kjent med nye mennesker og kulturer. Derfor synes vi ikke at vi kan avskrive det helt ennå. Det vi derimot kan gjøre er å gjøre reisen vår mest mulig miljøvennlig. Det er sikkert mange som sitter og planlegger sommerferier for tiden, derfor tenkte vi å gi våre ti beste tips til å reise mer miljøvennlig. 

 1. Spis plantebasert mat på reise! Det er kanskje nytt for mange, men kjøtt og meieri-industrien er de to største verstingene når det gjelder miljøutslipp. Dersom du spiser plantebasert på reise, vil du allerede ha en meget god start på oppholdet, og hvor deilig er det ikke å komme hjem og føle seg fresh?
 2. Planlegg! Når du pakker kofferten din, tenk igjennom hva du skal på tur. Ta med handlenett hvis du skal på matbutikken, metallsugerør hvis du planlegger å kjøpe en kokosnøtt, matbokser til take-away og alltid en vannflaske.
 3. Undersøk området, og se om du kan finne et mindre hotell som tar vare på naturen. Det du må se etter er for eksempel om de er miljøsertifisert, har vifter eller klimaanlegg, saltvannsbasseng istedenfor klorbasseng, om de bruker plast osv. Det er selvfølgelig ikke enkelt å få til alt, men tenk så stor forskjell du kan gjøre som turist ved å støtte stedene som bryr seg om mer enn å tjene penger.
 4. Kjøp økologisk solkrem! Solkremen flyter rett ut i vannet og blir absorbert i havet, og på det som lever i havet. Hvis du bruker en solkrem med masse giftstoffer, så gjør havet det også. Dessuten sparer du også deg selv for veldig mange unødvendig kjemikalier.
 5. Plukk søppel! Ok, det føles kanskje litt rart å reise til å til et annet land for så å plukke søppel på gata, tenker du nå! Enig i det, men når vi først er ute og reiser, er det så mye bedre å legge igjen et håndavtrykk enn et fotavtrykk. Kanskje du til og med skal ta deg en joggetur, og hvorfor ikke da gjøre litt #plogging?
 6. Tenk på transportmulighetene. Er det mulig å kjøre tog, buss, eller dele bil med flere?
 7. Ta med matpakke til flyet! Du kan takke oss senere. Det smaker en million ganger bedre enn de smakløse hvite sandwichene de serverer på de fleste fly. For ikke å snakke om de millionene av plastposene med peanøtter som flyr der oppe i himmelen.
 8. Stem med lommeboken din. Med dette mener vi at hver gang du bruker penger, har du litt innflytelse. Vil du støtte McDonalds eller den lokale restauranten med ferske råvarer?
 9. Sett deg inn i det lokale avfalls- og resirkuleringssystemet. Mange land har ikke gode nok systemer, så man må bidra med den resirkuleringen man kan.
 10. Prøv å ta med deg minst mulig plast inn i landet du skal til.

God tur!

Bidragsyter

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.

2 Kommentarer

 1. Hei! Jeg er en dame på over 50 med 5 barn. Jeg har nettopp begynnt å blogge , tenker at det må være ligg blogger for oss som begynner å bli gamle også.jeg er helt i start-fasen. Jeg titter endel på andre bloggere, og deres blogg er uten tvil den beste jeg har lest. Dere lærer bort til andre , dere har levd så langt det er mulig plast fritt i en måned , og har en fantastisk viten og en fin blogg! Jeg er imponert! Mvh http://www.annacath.com

  • Hei Anne Cathrine! Så UTROLIG hyggelig å høre, det setter vi stor pris på. Så gøy at du har begynt å blogge, og imponerende med 5 barn da. Stor klem <3

Skriv en kommentar