Tropical Miami

Hibiscus Island

Hvis du er en av dem som gjerne vil ha by- og strandferie i ett, er Miami det perfekte reisemålet. Etter at jeg fikk mitt amerikanske 01 Visum gjennom Elite Models i Miami, har dette vært en by jeg har tilbrakt mye tid i. Byen er full av liv og byr på mange forskjellige aktiviteter du kan benytte deg av. Det ligger restauranter, kaféer og barer på hvert gatehjørne, og særlig på South Beach koker det i høysesongen.

Byen har vokst ekstremt mye bare de siste ti årene. Før forbandt mange byen med pensjonister og eldre mennesker, men dette har endret seg veldig de siste årene. Det kan være lett å miste fokus i Miami. Det er litt som Disneyland for voksne – med mange avledningsmuligheter.

Det er ikke mange modeller som kan bo her hele året, og de fleste kommer inn for sesongen og kombinerer jobb med litt ferie. Mellom oktober og mars er det nemlig høysesong her, og flere kunder kommer inn for å skyte sine sommerkampanjer. Dette byr på gode jobbmuligheter for modellene, og i Miami er det perfekt å kombinere feire med jobb.

Lei deg en bysykkel og cruise litt rundt. Eller spill beach volleyball med de lokale på en av de mange sandvolleyball-banene rundt på South Beach. Alt trenger ikke nødvendigvis å koste penger, selv om det er veldig lett å bruke mye penger i Miami. Bor du på South Beach er det korte avstander til alt, og du kan lett sykle eller gå fra sted til sted. Uber er også mye billigere i Miami enn i for eksempel LA og NYC.

Shopping – I Lincoln road finner du alle de store kjedebutikkene som H&M, Zara, Guess, Forever 21, Urban Outfitters, Victoria Secret og mange flere. Her kan du kombinere shopping med et godt måltid eller en kaffe på en av de mange
kaféene og restaurantene som ligger i handlegaten.

English//

If you are one of those who would like to have a city and beach vacation in one, Miami is the perfect destination. After I got my American 01 Visa through Elite Models in Miami, I’ve spent a lot of time in this city. Miami is full of life and various activities that you can enjoy. There are restaurants, cafés and bars on every street corner, and people are always ready to party, especially on South Beach during the high season.

The city has grown extremely fast the last 10 years. Many people used to associate Miami with retirees and elderly people, but this has changed very much in recent years. It can be easy to lose focus in Miami, it’s a bit like Disneyland for adults with many distractions. Not many models can stay there all year, but come in for the season and combine work with a little vacation. Between October and March, it is high season here and many customers come in to shoot their summer campaigns. This offers good work for models, and the city offers a perfect combination of work and a good lifestyle.

Rent a city bike and cruise around, or play beach volleyball with the locals on one of the many sand volleyball courts around South Beach. Not everything needs to cost a lot of money, although it’s easy to spend too much of it in Miami. If you live on South Beach there are short distances to everything, and you can easily ride a bike or walk from place to place. Uber is also much cheaper in Miami than in LA and NYC.

Shopping – In Lincoln Road you will find all the major brand stores like H&M, Zara, Guess, Forever 21, Urban Outfitters, Victoria Secret and many more. Here you can combine shopping with a meal or a coffee at one of the many the cafés and restaurants located in the shopping street.

Lincoln Road// Sweather – Forever21 – Sunnies – Zero UV

Brickell city center – For de som foretrekker mindre folkemengder og shopping inne på et senter. Senteret er helt nytt og superoversiktlig. Test ut en matbit og en drink på Sugar, som ligger på takterrassen av East Hotel, eller på Tacology som serverer de største drinkene. Min favoritt er Spicy Margarita, som kommer i et nydelig stort glass – den perfekte avkjøling.

// English

Brickell city center – For those who prefer lesser crowds and shopping inside. The center is brand new and easy to come around. Try out a snack and a drink at «Sugar», located on the rooftop of the East Hotel, or at Tacology serving the largest drinks. My favorite is the Spicy Margarita that comes in a huge beautiful glass – the perfect cool down.

Tacology Brickell City center
Tacology.// Scarf – Zara – Sunnies – Oliver Peoples
Brickell City Center

For festløvene – Mange kommer til Miami kun for å feste, og utelivet her er i en helt egen liga.

Rockwell – Jeg drar sjelden ut i Miami, men elsker rap og hiphop. Rockwell har en live rap preformence hver mandag, og det er alltid god stemning der.

Wall – Klubben ligger inne på W Hotel, og spiller kommersiell musikk og har alltid liv. Her kan du ofte spotte et par kjendiser.

E11even – Utelivet i Miami sover aldri. Spesielt ikke på Elleven. Hvis du er like mye bestemor som meg, og helst trenger 8 timer søvn, så kan du ta en tidlig morgen med frokost på utestedet. Stå opp kl 5 å spis omeletten din med strippere dansende på bordene. Elleven er en nattklubb med «free spirit»-dansere.

Spise – Miami har altfor mange gode spisesteder, og er spesielt gode på vegansk, naturlig og sunn mat.
På South Beach er de fleste over gjennomsnittet opptatt av kropp og eget utseende, derfor er etterspørselen stor etter sunn og næringsrik mat. Tilbudet likeså.

Lilikoi Organic living.
På South Pointe ligger min lille favorittfrokost-, eller brunsjkafé. Familien som eier det lille stedet er fra Haiti, så menyen er inspirert derfra. Deilige salater, hjemmelagde kaker og verdens beste lemonade bør testes ut. Min favoritt på menyen er kålsalaten, eller egg frittata! Her serveres det også vin. Dette er et perfekt frokoststed for alle typer foodies.

English//

For the party animals – Many come to Miami just to party, and the nightlife here is in a league of it’s own.

Rockwell – I’m rarely going out on the town in Miami, but I love rap and hip hop. Rockwell has a live rap preformence every Monday, and there is always a good mood there.

Wall – The club is located at W Hotel, they play commercial music and there is always a good crowd. Here you can often spot a couple of celebrities.

E11even – The nightlife in Miami never sleeps. Especially not at Elleven. If you are just as much of a grandmother as me, and need your 8 hours of sleep, then you can have an early morning breakfast at the venue. Get up at 5 o clock to eat your omelette with strippers dancing on the tables. Elleven is a nightclub with «free spirit» dancers.

Where to eat – Miami has far too many good restaurants, and is especially good at vegan, natural and healthy foods. On South Beach most people are fit and very body-minded, so the demand is high for healthy and nutritious foods.

Lilikoi Organic living at South Pointe is my little favorite breakfast- or brunch café. The family who owns the little place is from Haiti, and that inspires the menu. Delicious salads, homemade cakes and the world’s best lemonade should be tested. My favorite on the menu is the kale salad, or egg frittata! Wine is also served here. This is a perfect breakfast place for all kinds of foodies.

Lilikoi Organic Living
Frokost på Lilikoi Organic Living.// Sunnies – Dior – Bandana – vintage – top – vintage

Joes Stone Crab – Rett over gaten for Lilikoi ligger Joes stone crab, som er en av de eldste og mest kjente restaurantene i Miami. Restauranten er super low key, men likevel hele Miamis favoritt. Her kan du ofte spotte kjendiser som elsker den uformelle viben.

Komodo – En av de nyeste restaurantene i Brickell, som er et nytt og veldig up and coming område i Miami. Asian fusion-mat har aldri smakt så godt, og i tillegg er interiøret og stemningen asiatisk, artistisk inspirert. Sushien her er rå. Bør testes ut.

One Hotel – Hotellet i seg selv er en opplevelse, alt er plantebasert. Takterrassen er magisk, og særlig ved solnedgang er det spesielt gode vibber her, og det er perfekt å nyte en solnedgangs-drink med utsikt utover havet, omringet av planter og søt musikk.

English//

Joes Stone Crab – Just across the street for Lilikoi, Joes Stone Crab is one of the oldest and most famous restaurants in Miami. The restaurant is super low key, but still many people’s favourite in Miami. Here you can often spot celebrities who love the low key vibes.

Komodo – One of the newest restaurants in Brickell, which is a new and very up and coming area in Miami. Asian fusion food has never tasted this good, and in addition, the interior and ambience of Asia is artistically inspired. The sushi here is amazing! Should be tested.

One Hotel – The hotel is an experience in itself, and everything is plant based. The rooftop is magical, especially at sunset.  It’s perfect to enjoy a sunset-drink overlooking the ocean, surrounded by plants and sweet music on the rooftop.

Golden Hour @ One Hotel

Casa Tua – Hvem elsker ikke italiensk mat? Casa Tua serverer den beste pastaen i byen, og det er spesielt god stemning her på torsdager. De italienske familiene elsker dette stedet, og dem skal man jo lytte til. Eller så har man også Cipriani, som lager nydelig mat, men her er det noe overpriset, og mer et sted man drar for å se og bli sett.

Dr Smood – For de kresne luksusdyrene. Dr Smood lager deilige salater, juicer og smoothies. Jeg elsker å bestille meg en cashew latte herfra, og de hjemmelagde sjokolade bollene med dadler bør også testes ut!

The Setai – Luksushotellet Setai serverer de deiligste drinker, og ikke minst de beste kokosnøttene – med egen inngravert Setai logo. Spaet på Setai er også fantastisk, hvis man skal unne seg litt ekstra luksus på ferien.


English//

Casa Tua – Who does not love Italian food? Casa Tua serves the best pasta in town, and the atmosphere is especially good here on Thursdays. The Italian families love this place, and they should know. You canalso try Cipriani, which makes delicious food, but a bit overpriced. This is a place to go to see and be seen.

Dr Smood – For the discerning luxury animals. Dr Smood makes delicious salads, juices and smoothies. I love to order their cashew latte, and the homemade chocolate balls with dates should also be tested!

The Setai – Setai’s luxury hotel serves the most delicious drinks, and the best coconuts, with it’s own engraved Setai logo. The Spa at Setai is also fantastic, if you plan to enjoy some extra luxury on your vacation.

The Setai

Sundays on the river – Sea Spice – På søndager er den beste stemningen å finne på Sea spice. Restauranten ligger langs elven, og båter legger seg ofte til ved siden av for å få seg en matbit etter en lang dag på sjøen.
De serverer deilig mat rett fra havet, og mine favoritter her er blekksprut og tuna tartar med avokadokrem.
Like ved siden av ligger den nye konkurrenten «Kiki on the River». Her serveres samme type mat, og restauranten har allerede blitt en favoritt blant mange.

//English

Sundays on the river – Sea Spice – On sundays the best atmosphere can be found on Sea Spice. The restaurant is located by the river, and many boats come for a snack after a long day. They serve delicious food right from the ocean, my favorites here are squid and tuna tartar with avocado cream. Right next door is the new competitor «Kiki on the River». They servce the same kind of food, and the restaurant has already become a favourite for many people.

Sea Spice weekend brunch
Sea Spice
Sea Spice by night

Vegansk – Planta – Den nyeste og hippeste restauranten for veganere! Hvis du er veganer, er denne byen som skapt for deg. Det er nok å velge i av veganske restauranter, og de fleste restauranter i Miami har veganske valgmuligheter på menyen.

Soul Travern – De fleste veganere du spør i Miami vi si at Soul Travern er deres favorittsted.

//English

VeganPlanta – The newest and hippest restaurant for vegans! If you are vegan, this city is for you. There is plenty to choose from in vegan restaurants, and most restaurants in Miami have vegan options on the menu.

Soul Travern – Most vegans you ask in Miami will say that Soul Travern is their favorite place for the vegan food.

Dagen derpå – Shake Shack – Man kan ikke være på ferie i USA uten å ha en ekte burger i Amerikansk stil . Shake Shack er alles favoritt, de lager også mushroom burgers for veganere. Perfekt dagen derpå, eller mellom shopping slagene.

// English

The next day – Shake Shack – You can not be on vacation in the United States without having a true American-style burger. Shake Shack is everyone’s favorite, they also make mushroom burgers for vegans. Perfect day thereafter, or between the shopping battles.

Shake Shack

Whole foods – De fleste har sikkert hørt om Whole Foods. Her bruker jeg ofte både for mye tid og for mye penger. For meg er det en drøm å gå i matbutikker i USA, og en stor nedtur å komme hjem til Norges matbutikker. Whole Foods har en fantastisk salatbar, hvor du kan lage din egen favorittsalat. Ofte, hvis jeg ikke har tid til en ordentlig middag eller lunsj, plukker jeg meg en egen salat herfra.

Klassiker – Milos – Min absolutte favorittrestaurant i Miami. Milos er en gresk restaurant med ekstremt gode råvarer og mat rett fra havet. De har et glassmonter i restauranten hvor du selv kan velge hvilken fisk du har lyst på. Mine favoritter på menyen er blekkspruten, squashtårnet, de grillede grønnsakene og den beste hummusen jeg noensinne har smakt, laget med mandler. Dette er ikke en partyrestaurant med musikk osv, her kommer man for å nyte god mat. De har lunsjtilbud hver dag for $25.

// English 

Whole foods – Most people have probably heard of Whole Foods. Here I often spend too much time and money. To me, it’s a dream to go to food stores in the United States, and a big downturn to come home to Norway’s grocery stores. Whole Foods have the coolest salad bar, where you can make your own favorite salad. Often, if I do not have time for a good dinner or lunch, I pick a salad from here.

Classic – Milos – My absolute favourite restaurant in Miami. Milos is a Greek restaurant, with extremely good ingredients and food right from the sea. They have a glass mount in the restaurant where you can choose which fish you want. My favorites on the menu are the calamari, squash tower, the grilled vegetables and the best hummus I have ever tasted, made with almonds. This is not a party restaurant with music etc. Here you come to enjoy good food. They have a lunch offer every day for $25.

Milos

Arkiv på ferie

Maham Yoga – Før du tenker «Yoga, nei det virker IKKE noe for meg!»: Har du hørt om hip hop, vinyasa yoga, eller power yoga før? Dette er en helt ny trend som har begynt å ta av i USA. Jeg ble helt hekta i NYC, og nå har de åpnet en power yoga i Miami også. Rommet er spesielt varmt for at man skal svette ut ordentlig. Dette kalles hot yoga. Jeg anbefaler å ta med en stor vannflaske, og spise minst en time før du tester ut dette. I vanlig yoga utføres hver øvelse i svært rolig tempo, mens i power yoga utføres øvelsene med raskere tempo akkompagnert av hip hop musikk. Dette er en annerledes form for statisk styrketrening, og med varmen får du strukket ut veldig bra. Studioet er også helt nytt og har gått all in med hip hop-konseptet. En stor Buddah i hovedsalen, «Beyonce does yoga here for free» i inngangspartiet, og artister som tapet på toalettene, vil jeg påstå at konseptet er 100%. Yoga er ikke lenger en døv sport, i timene på Maham ser man alle typer mennesker, og de fleste digger det. Også gutta.

English// 

Active on vacation

Maham Yoga – Before you think «Yoga? No, it does NOT work for me!»: Have you heard of hip hop, vinyasa yoga, or power yoga before? This is a brand new trend that has begun to take off in the United States. I got completely hooked in NYC, and now they have opened a power yoga in Miami as well. The room is especially hot for sweating out properly. This is called hot yoga. I recommend bringing a large water bottle, and eating at least one hour before testing this. In regular yoga, each exercise is performed at a very slow pace, while in power yoga exercises are performed at faster pace to hip hop music. This is a different kind of static strength training, and with the heat you get stretched very well. The studio is also brand new, and has gone all in on the hip hop concept. A big Buddha in the main hall, «Beyonce does yoga here for free» in the entrance hall, and artists like the wallpaper in the restrooms, I would say that the concept is 100%. Yoga is no longer a daft sport. In the classes at Maham you’ll see all kinds of people. Men also.

Maham Yoga ¨the big papa buddah¨

Sobe kick – I en liten, utslitt gammel gym ligger Sobekick. Her kan både proffe og amatører få en god opplevelse.
Jeg har tatt med flere venner hit, som sier de ikke kan bokse, og at de er for dårlig form, eller at det er pinlig. Jeg har pushet dem til å bli med, og de har elsket det. Det er ikke one by one-boksing, på Sobe kick kjøres det gruppetimer. Det er deg og sekken din. Og du kontrollerer selv hvor hardt du vil slå etc, men du blir pushet av treneren og resten av gruppa, og jeg kan love deg at du føler deg som en Champ etter økten.

Bruk naturen – Selv om jeg anbefaler dere å teste ut både Maham yoga og Sobe kick, bruker jeg selv utendørs-omgivelsene og naturen mye. Jeg elsker å ta på meg joggeskoene å løpe ut til South Pointe og se utover havet. Spesielt nydelig er det å gjøre dette ved soloppgang, eller solnedgang. Her kan du også spise frokost, for eksempel på favorittstedet mitt Lilikoi, som serverer den diggeste avokado-toasten, helt organisk. Rundt kl 17 hver eneste dag samles også flere i parken ved South Pointe for yoga i solnedgangen. Dette er gratis, og alle er velkomne til å bli med.

English//

Sobe kick – Sobekick is situated in a small, worn old gym. Here both pro and amateurs can get a good experience. I have brought many friends here, saying they can not box and that it is embarrassing. I’ve pushed them to join, and they’ve loved it. There is not one by one-boxing, Sobe kick run group classes. It’s you and your bag. And you control how hard you want to hit etc, but you will be pushed by the coach and the rest of the group, and I can promise you that you feel like a champ after the session.

Take advantage of the nature – Although I recommend you to test both Maham yoga and Sobe kick, I myself use the outdoor surroundings and nature a lot. I love wearing my sneakers to run out to South Pointe and look out over the ocean. Particularly beautiful is doing this at sunrise or sunset. Here you can also have breakfast, for example at my favorite place, Lilikoi, which serves the most delicious avocado toast, entirely organic. Around 17 every day, many people gather at the South Pointe Park to do yoga in the sunset. This is free and everyone is welcome to join.

Morgenjogg på beachen
Hibiscus Island
Selvplukket kokosnøtt rett fra naturen
South Beach morgenidyll
Hibiscus Island
South Pointe solnedgang
Når mat er kunst.// Sea Spice
Brunch på Lilikoi Organic Living
Soho house
Soho House
Filia i Brickell