5 tips til en god uke i travle mai

Er det bare meg eller har mai blitt en like hektisk måned som desember? Den gledelige forskjellen er at jeg elsker denne vårmåneden som gir oss en smak på hva sommeren har å by på. I tillegg har jeg bursdag på denne tiden av året. Det er så mye jeg ønsker å få til før sommeren kommer, og samtidig vil jeg passe på at jeg føler meg bra og kan gå sommeren i møte med masse energi.

Opp gjennom årene har jeg samlet mine aller beste tips for å holde seg frisk og rask, sunn, i godt humør og i skikkelig vårharmoni i en periode hvor det skjer utrolig mye.

1. Hold oversikten

Start uken med å planlegge – notér i kalenderen din hva som skjer fremover. Dette er en avslappende ting å gjøre på søndagskvelden for å roe ned, og for å få oversikt over hva du skal den kommende uken. Jeg liker å vite at jeg har satt av nok tid til jobb og administrative ting, men også egenpleie som for eksempel trening, akupunktur, eller en lang tur i skogen. For meg er det også viktig at jeg tenker gjennom hva jeg vil fylle på med av godsaker i kjøleskapet, og om jeg skal mye på farten og burde lage noe smart snacks som jeg kan ha med. Jeg er på ingen som helst måte en person som klarer å ha struktur og orden på alt, men jeg liker å vite at basisbehovene mine dekkes igjennom uken.

2. Shake it

Tips nummer to er allerene nevnt, men det er trening og bevegelse. Å gjøre yoga, gå tur i naturen eller å trene er virkelig det beste middelet mot stress! Tidligere har jeg ikke skjønt når jeg egentlig burde roe litt ned på treningsfronten, og når jeg faktisk har overskudd, men nå kjenner jeg kroppen min såpass godt at jeg vet når jeg burde gå på en yinyogaklasse (superchill yoga) og når jeg burde løpe meg en tur. Det er en kunst i seg selv.

3. Planlegg noe sosialt som du gleder deg til

Jeg er skikkelig god på å begrave meg i arbeid og glemme at det eksisterer en verden utenfor min lille boble. Jeg må derfor virkelig planlegge og huske på å være sosial med de fine vennene mine. Det hjelper jo sånn på humøret!

4. Sett opp premier for målene dine

Jeg har alltid masse to-do lister som jeg vil komme meg igjennom i løpet av uken, men det kan av og til virke umulig å komme gjennom dem. Derfor liker jeg å sette opp mål med tilhørende små premier til meg selv for ting jeg får til underveis, slik at ikke alt kun handler om å bli ferdig med den lange listen. Jeg elsker å unne meg behandlinger, spennede mat eller te, eller kanskje noen fine sko.

5. Gjør noe bra for noen andre

Det aller viktigste du gjør er å passe på at du selv har det bra, for deretter å kunne ha overskudd til å ta bedre vare på andre. Da blir man også i så mye bedre humør. Noen ganger kan man slå to fluer i en smekk, for eksempel ved å #plogge (jogge og plukke søppel).

Hilsen Anette:)