SONY DSCDet er ikke alltid like lett å få til glutenfri brødbakst, men disse ble virkelig vellykkede! De ble sprø utenpå og saftige inni, samtidig som de var enkle å lage. De har til og med blitt kvalitetstestet og godkjent av ekte brødelskere i familien.

Saftige scones:

 • 7 dl jyttemel (evt. speltmel eller annet mel du ønsker)
 • 0,6 dl søtpotetpure
 • 60 gram kokossmør (eller olje)
 • 1 ss linfrø
 • 2 ss yaconsirup (evt. honning eller lønnesirup)
 • 2 dl valgfri plante/nøttemelk (vi brukte havremelk)
 • 4 ts bakepulver
 • 3/4 ts havsalt
 • Vann etter behov

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kok opp en liten søtpotet til den er mør. Ha den i en foodprosessor eller mos den med stavmikser til den blir til puré. Smelt kokossmøret/oljen i en kjele, ha i linfrøene, sirupen og søtpotetpureen. Bland dette sammen, og ha det sammen med melet og resten av ingrediensene. Deigen skal være som en bolledeig bare at den ikke kleber/klistrer seg på samme måte. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kna deigen med hendene. Bre den utover til den er ca 2-3 cm i høyden, og skjær i trekanter med en pizzaskjærer. Stek i ca 15 minutter, eller til du ser at de er sprø utenpå. SONY DSC  SONY DSC

Sconsene passer perfekt som alternativ til rundstykker, eller som en slags dessert med noe søtt pålegg. De kan også være gode med bruschetta oppå, eller som pitabrød/minipizzaer med fristende fyll/topping. Her er de servert med smashed avokado og rødbetjuice:

Smashed avokado:

 • 1/2 avokado pr pers
 • Saften av litt sitron
 • Salt og pepper
 • Ferske urter

Rødbetjuice (2 glass):

 • 1 rødbete
 • 3 appelsiner (røde er spesielt gode akkurat nå)
 • 1 håndfull fersk mynte
 • Litt vann

Håper det smaker!

SONY DSC

Oppskriften er inspirert av Lovely Liller’s søtpotetscones: http://lovelyliller.com/veganske-sotpotetscones-og-boller-med-tranebaer-ferdig/

Bidragsyter

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.

Skriv en kommentar